Werkloosheid onder allochtonen daalt

Anoniem solliciterenAllochtonen zijn nog steeds veel vaker werkloos dan autochtonen, maar de werkloosheid onder hen vertoont een dalende trend. Zij profiteren nu in gelijke mate van de daling van de werkloosheid als autochtonen. „Zelfs net een tikje harder”, zegt Michiel Vergeer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het eerste kwartaal van 2007 kwam de werkloosheid onder niet-westerse allochtonen uit op 13 procent, blijkt uit cijfers van het CBS. Een jaar daarvoor was dat nog 16 procent. Van de autochtone beroepsbevolking zat in het eerste kwartaal van dit jaar 4 procent zonder baan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.