Lesbo’s en homo’s helpen Marokkanen

21

COC NederlandAfgelopen weekend heeft een aantal vrijwilligers van COC Leiden helpen klussen in het nieuwe pand van de Stichting Marokkaanse Unie Al Moultaqa. De twee organisaties zijn jarenlang buren geweest aan de Langegracht in Leiden, maar hebben elkaar pas later tijdens dialoogbijeenkomsten beter leren kennen. Al Moultaqa verhuist deze zomer naar een nieuw pand bij de sportvelden van Roodenburg. Het klussen werd afgesloten met een Marokkaanse maaltijd. Tijdens het eten werd gesproken over voorlichtingswerk in relatie tot discriminatie en respect en over de positie en taken van minderhedenorganisaties als Moultaqa en COC.

Op bestuurlijk spraken Al Moultaqa en het COC Leiden elkaar al enkele malen over onder andere homoseksualiteit. Zij hebben recent afgesproken om ook samen activiteiten te gaan organiseren. Zaterdag j.l. was daarop een voorschot. Door samen schoon te maken, te schuren, te schilderen en te timmeren, werd nu ook een deel van hun achterban op ongedwongen wijze met elkaar in contact gebracht meldt Sleutelstad.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.