Wilders lanceert wet tegen burka en nikaab

Wilders lanceert wet tegen burkaWie een burka op straat draagt, riskeert een celstraf van 12 dagen of een boete van 3.350 euro. Gezichtsbedekkende kleding mag nergens meer behalve achter de eigen voordeur. Ook in de moskee is het dragen van een burka strafbaar.

Dit staat in het initiatiefwetsontwerp Burkaverbod, dat PVV-leider Geert Wilders vandaag bij de Tweede Kamer indient schrijft Het Algemeen Dagblad. Het voorstel betreft uitsluitend het dragen van een burka of nikaab in welke vorm dan ook. Integraalhelmen of bivakmutsen, die ook het gezicht bedekken, vallen niet onder het verbod dat de anti-Islam politicus voor ogen heeft.

Volgens Wilders moet de burka als ‘symbool van vrouwenonderdrukking’ worden verboden. Verder belemmert de burka of nikaab de emancipatie van vrouwen, omdat het de kans op een baan heel klein maakt. Ten slotte wijst de PVV-leider op het veiligheidsrisico. Burgers vinden een burka bedreigend, denkt Wilders, en vermindert het gevoel van veiligheid. Daarnaast is gezichtsbedekkende kleding een risico omdat de drager niet kan worden geïdentificeerd.

29 REACTIES

 1. Bij deze wil ik de overheid ook meteen oproepen om een celstraf op te stellen voor mannen met angstaanjagende kapsels, mensen met een tatoe dat te zichtbaar is, Jehova getuiges die aan mijn deur zeuren, gabbers met lonsdale kleren, mensen met stampmuziek in de auto en alles wat mij angst aanjaagt…Zoek een leven PVV, gemiddeld Nederland ziet jullie als ongewenst niet ons! Partij voor de vrijheid?? Misschien moeten ze de betekenis van vrijheid eerst opzoeken, blijkt dat ze dit niet echt begrijpen!

 2. In het kader van de openbare orde en veiligheid kan het parlement en de Kroon een dergelijke wet aanpassen dan wel voorstellen of indienen en vervolgens bekrachtigen. Daarbij dient dan ook zorgvuldig gekeken te worden naar andere vormen en wijze van gezichts-bedekkende kledingstukken en of voorwerpen ongeacht de afkomst en religie. Dus alles wat intergraal is kan dan in het kader van de openbare orde en veiligheid door de Nederlandse Overheid middels een wetgeving aan banden worden gelegd. Ikzelf ben ervoor om binnen het publieke domein een dergelijk wetsvoorstel in te dienen maar daarbij moeten we ook de zorgvuldigheid en de evenredigheid niet uit het oog verliezen. Om dan een boete op te leggen van ruim 3000euro en of 12 dagen zitten dat voert te ver. Wel moet tegenover iedere wetgeving een sanctie staan maar het moet wel de doelmatigheid, rechtmatigheid en de haalbaarheid dienen. Kortom het instellen van een dergelijke wetgeving acht ik denkbaar en haalbaar mits het zorgvuldig tot stand komt en wordt toegepast. Het gaat erom dat wij in dit land ons vrij en onbelemmerd kunnen bewegen. Dergelijke provocatie waarbij het veiligheidsgevoel binnen het publieke domein ernstig wordt aangetast moeten wij niet willen.

 3. Ik vind het terecht. Als je zonodig je gezicht wil bedekken doe je dat maar in het land van afkomst.
  In Nederland is dit niet acceptabel. Een hoofddoek vind ik geen proibleem, maar burka’s, nikaanbs en wat al niet meer; HET ZOU VERBODEN MOETEN WORDEN!

  laters.

 4. Saskia:
  De Burka blijft, de nikaab blijft, wij marokkanen blijven hier in het land die door onze ouders is opgebouwd, de islam blijft en zal alleen maar groeien en groeien, gefrustreerde mensen zoals jij en Wilders worden alleen maar gefrustreerder.
  En er is niet dat je er tegen kan doen, behalve dan af entoe je gal uitspuwen op deze site, maar dat mag in democratisch nederland (zolang je tenminste geen moslim bent).

  laters.

 5. Alleen als er een verbod komt op alle gezichtsbedekkingen zoals bivakmutsen en intregraalhelmen.
  Als je ergens naar binnen gaat om iets te kopen o.i.d helm af.
  Veel mensen in een pompstation staan met de dood van angst in de schoenen als er weer zo’n idioot binnenkomt met een helm op en hij moet een pakje sigaretten hebben
  Bij demonstratie’s etc geen bivakmutsen want dat zijn degene die rotzooi willen trappen en zich bij voorbaat onherkenbaar maken.
  Deze zaken vindt ik persoonlijk veel ergelijker dan de enkeling in dit land die met een Burka of nikaab loopt.
  Hoeveelzullen het er zijn in dit land ?
  De onderstelling in zijn voorstel dat deze zaken een symbool zijn van onderdrukking van de vrouwen is gewoon gelul en daarmede probeert hij een goedkeuring te geven aan zijn eigen waanidee.
  Als er een wetsvoorstel komt met een strekking dat alle gezichtsbedekkingen zijn verboden had men de burka en nikaab er in mee kunnen nemen,wel dient men zeerzorgvuldig aan te geven waneer een gezichtsbedekking mag en niet mag.
  Maar alleen religeuze gelaatsbedekkingen verbieden is een ernstige vorm van beperking van levensopvatting en uiting van het geloof.

 6. Mensen die beweren dat mensen met tattoos, baarden en bepaalde kledingstijlen dan maar ook aangepakt dienen te worden slaat nergens op. In een burka kun je iemand niet herkennen m.a.w. weet jij veel wie het is. Hoe iemand zich verder kleedt, tattoo of geen tattoo, kapsel zal mij en een hoop andere Nederlanders een rotzorg zijn!

  Wat mij betreft mag het aangepakt worden. Het hoort niet thuis in een westers land. Bovendien door al die bedreigingen laatste tijd is het sowieso gewenst om iemands personaliteit te herkennen.
  Laatst heb ik eens even bijgehouden hoeveel totaal besluieringen ik tegen kwam in amsterdam; dat was 4 in 15 minuten, waarvan 1 met zelfs de ogen bedekt. Vind ik toch al best aardig veel.

  Shalom.

 7. @Peter, Een dergelijke wet kan helemaal niet worden aangenomen, omdat het strijdig is met de internationale verdragen waaraan Nederland zich moet houden en die boven de nationale wetgeving uitstijgen. Het brengt ons bovendien op diverse juridische hellende vlakken. Openbare orde en veiligheid zouden ook niet gebruikt moeten mogen worden als dekmantels voor stalk en klierpolitiek.

  De disproportionaliteit strekt zich uit voorbij de voorgestelde strafmaat. Hoezo, kan men vrouwen “bevrijden” van iets wat ze zelf willen door ze gevangen te zetten en financieel te ruineren? Niet dat Wilders of zijn medestanders in het CDA met hun judeo-christelijk fokprogramma nou bepaald zo emancipatoir zijn aangelegd dat men hen in deze serieus dient te nemen.

  Maar wat nog veel schadelijker is, is dat Wilders, wetende van de kansloosheid van dit door zijn sympathie met de zionistische zaak ingegeven kruistocht tegen islam geouwehoer, juist de meest anti-liberale stromingen binnen islam versterkt. Dat is namelijk het netto-effect van opressie van zichtbare symptomen in een ideeenstrijd. In de ideeenstrijd is Wilders volslagen kansloos met zijn achterlijke theorie van judeochristelijke suprematie.
  Misschien is het ook zijn bedoeling islamitisch reactionisme te bevorderen in een Hegeliaans schema om als antithese zijn eigen reactionaire aanhang te zien vergroten. Dat dit desastreuze, nee catastrofale gevolgen zou hebben lijken me geen overwegingen die Wilders daarvan zou weerhouden dat te bedenken, zijn gebrek aan intelligentie wel.

 8. Beste Saskia, de meeste vrouwen die een niqaab dragen zijn (tot de islam bekeerde) Nederlandse vrouwen. Waar zouden deze vrouwen volgens jou terecht moeten? Daarnaast zijn deze vrouwen gewoon Nederlanders en is dit evengoed hun land als de jouwe.

  Belachelijk, dit zal alleen averechts werken. Jullie zullen het zien, het aantal moslima’s met niqaab zal door zulke uitspraken en voorstellen alleen maar toenemen. Of moslima’s zullen huis niet uitkomen. Democratie haha laat me niet lachen. Het volk moeten ruimte en vrijheid hebben voor zich zelf te bepalen of men iets wel of niet doet, en dus niet de regering. Ik denk ook niet dat deze wet er zal komen, maar jah you never know.

 9. Samah; je geeft weer zo’n typisch “marokkanen” antwoord. Bovendien marokkanen hebben mee geholpen aan Nederland opbouwen in the roaring 70ths! Ben ik helemaal met je eens.
  Maar: Nederland bestaat ongeveer sinds 1300 dus mijn voorouders hebben dit land voornamelijk opgebouwd.
  Verder spuw ik mijn gal niet, ik geef mijn mening.

  V.w.b. die burka , dit staat voor mij gelijk aan met een bivakmuts de straat op gaan, dan word je ook raar aangekeken zowel aangehouden omdat de identiteit verdwenen is. Dat is het punt waar het om gaat. Dat het er verder niet uitziet voor sommige mensen, is besides the point.
  Wil je toch persée een burka aan dan doe je dit maar thuis inderdaad. Met een hoofddoek heb ik verder geen probleem!

  Anyway, democratie geldt voor iedereen in dit land dus ook voor moslims. Nadeel is dat een groep moslims (marokkanen!) vrij snel beledigd zijn, zodoende geen ruimte laten voor een discussie.
  Verder; als mij het niet mocht bevallen in een land waar ik verblijf , dit door toedoen van mijn (voor)ouders dan vertrek ik i.p.v. me t ergeren aan de mentaliteit van het betreffende land en zijn bewoners.

  Zie het zo, mocht ik in Iran wonen en ik moet verplicht de burka aan als ik de straat op ga, zal ik ten zeerste mijn best doen om te vertrekken i.p.v. me te zitten ergeren.

  laters.

 10. Ja hoor, het is weer zover. Geert moet weer even van zich doen spreken. Natuurlijk gaat het hier niet om het wel of niet invoeren van het door hem ingediend wetsvoorstel, maar om de hele discussie eromheen. Van de ene kant roept iedereen dat Nederland een vrij land is waar iedereen moet kunnen doen en zeggen wat hij wilt. Maar wanneer er iets is dat tegen de borst stuit dan moet er ingegrepen worden. Mensen laat deze discussie voor wat hij is. Inhoudelijk discussieren is volstrekt onzinnig aangezien men wil horen of je voor of tegen bent en aan de inhoud geen belang hecht.

  Allah swt heeft ons menigmaal gewaarschuwd in ons heilige boek voor dit soort gevallen. Er rest ons niet meer dan standvastig te zijn en ons als moslim (ook jegens niet-moslims) goed te gedragen.

  ma3a salam

 11. Selam

  Tekst van Saskia:
  Ik vind het terecht. Als je zonodig je gezicht wil bedekken doe je dat maar in het land van afkomst.
  In Nederland is dit niet acceptabel.

  Saskia is dit wel acceptabel?

  Nederlander gaat naar indie
  Resultaat: slavernij en kolonisatie

  Nederlander gaat naar Thailand,Marokko,Cambodja
  Resultaat: pedofilie

  Nederlander gaat naar Bolivia
  Resultaat: cocaïne smokkel

  Nederlander gaat naar Colombia
  Resultaat: kinder smokkel

  Nederlander gaat naar Marokko
  Resultaat: Hasj smokkel

  Nederlander gaat naar Irak
  Resultaat: levering mosterdgas duizenden koerden

 12. Wie een burka op straat draagt, riskeert een celstraf van 12 dagen of een boete van 3.350 euro.

  Ik zou ervan maken, wie een kapsel heeft als geert wilders, riskeert een celstraf van 12 dagen of een boete van 3.350 euro.

 13. “Nadeel is dat een groep moslims(Marokkanen! ) vrij snel beledigd zijn,zodoende geen ruimte latend voor een discussie”.
  Tja, wat moet je nu nog zeggen over zoveel vooringenomenheid.
  Hassan,je hebt helemaal gelijk want ze willen zelf ook nooit discussieren van de PVV,het is inderdaad,een deurr open trappen,wat roepen en dan gauw de ambassade inrennen o te zien hoe het uitpakt.
  Sedert de aantreding in de kamer van dit zooitje is er nog geen een fatsoenlijk haalbaar voorstel geweest m.b.t de medemens.
  En de gevolgen zie je aan sommige leeghoofden hier op de site die gewoon achter hem aanrennen en hem geloven als ware hij de Messias.
  Het verhaal van Fatima klopt ook redelijk want het zijn meestal de bekeerlingen die zo lopen,maar wel zelden hoor ,want ik heb het geloof nog maar1 of 2 keer gezien hier is de stad.
  Trouwens waar lullen we over op de 16 miljoen inwoners?

 14. abdel zegt:

  Tsjonge jonge, ik dacht dat Nederlanders konden generaliseren mbt allochtonen of moslims, maar dit spant toch wel de kroon. Ook ik als Nederlander kijk natuurlijk op elke vakantie in het buitenland of ik nog drugs kan smokkelen, kinderen kan pakken, nieuwe slaven kan vinden voor mijn aardappelplantage en als laatste of ik ze nog wat mosterdgas aan kan smeren tegen een redelijk prijsje.

  Zeg nou eens eerlijk, is het nou echt zo onredelijk om te vragen of mensen, als ze over straat lopen, hun gezicht kunnen laten zien?

 15. Abdel,

  Marokkaan gaat naar Nederland.

  Resultaat: tasjes roven , drugs dealen , stelen , groepsverkrachtingen , bedreigingen, meisjes aanranden in zwembad en op strand , konijntjes knuppelen , uitgaansleven verzieken , straten onveilig maken , Nederlandse vrouwen voor hoer uitschelden , sissen en spuwen op straat , voortijdig stoppen met onderwijs en iedereen de schuld geven dat je geen werk kunt vinden , onbeschoft gedrag vertonen , en… en … en … Lees elke dag maar in de krant of op TV the continueing story.

  Dat is het beeld dat ” men ” in Nederland zo langzamerhand heeft van ” de Marokkaan ” en zo kun je ook de afkeer van de burka verklaren.
  Dit is hoe de gemiddelde Nederlander de multiculturele verrijking ervaart.

 16. ik zou die dag dat ze het wet in voeren dat moslims masaal burkas gaan dragen en nikaab laat ze maar 1 miljoen moslims arresteren en boetes betalen kunnen ze vergeten als ze genoeg cel hebben hahahah

 17. @florent:

  “..Dat is het beeld dat ” men ” in Nederland zo langzamerhand heeft van ” de Marokkaan ” en zo kun je ook de afkeer van de burka verklaren….”

  De Burka is niet een typisch Marokkaans iets, dus je moet wel heeeeeeeel dom zijn om die link tussen Marokkanen en Burka’s te maken. Maar ja die achterlijke rechtse massa is te dom om dit te snappen en slikt alles maar wat ze in de krant of op TV of van Wilders te horen krijgen.

 18. @ Maria Magdalena

  De reden waarom de PVV de burqa wil verbieden is niet zozeer dat de persoon daarachter niet te herkennen is, maar voornamelijk om het feit dat deze persoon anders is dan de gemiddelde Nederlander. Dit is gebaseerd op angst en niet op feitelijke argumenten. Mensen met een tatoe en vreemde kapsels jagen bepaalde mensen ook doodsangsten aan, gebaseerd op angst en niet op feitelijke argumenten! Kan jij mij vertellen wanneer er door iemand in een Burqa een criminele feit is gepleegd? En om de reden dat je de persoon niet kan herkennen? Vind ik persoonlijk geen argument, behalve op plaatsen waar er grondig misbruik van gemaakt kan worden, maar dan moeten ze alle gezichtsbedekkingen verbieden en een celstraf/geldboete aan vastkoppelen en niet alleen de burqa! Dit staat trouwens gelijk aan racisme! Verder wil ik nog kwijt dat ik zelf ook geen voorstander ben van een burqa, net als vele marokkanen met mij, maar het gaat om het recht van meningsuiting en geloofskeuze en een burqa is daar onderdeel van, of je wilt of niet! In een baard kan iemand ook onherkenbaar worden, is dit de volgende stap?

 19. @Saskia, het kan voor jou wel gelijk staan aan een bivakmuts (overigens iets wat Wilders juist niet wil verbieden) maar dat is het niet voor degenen die het hier betreffen. Verbieden, naast dat het waarschijnlijk Internationaal en Europees rechtelijk heel moeilijk ligt, werkt contraproductief op meerdere manieren. Degenen die zover ingaan op hun geloof dat ze dit soort – in het dagelijkse leven zeer ongemakkelijke – dingen doen laten zich (op misschien op een enkeling na) niet conformeren aan wat in hun ogen tegen de wil van hun God is. Sommigen zullen het zelfs zien als een test waarvoor ze moeten slagen. Het werkelijk gevangen zetten van vrouwen om hun burqa of niqaab, want dat zal het dan tot consequentie hebben, zal naast dit absurde feit zelf (wat een fraaie plaatjes zal dat opleveren voor de internationale pers) hoogstwaarschijnlijk op termijn leiden tot popularisering van een steeds stringentere opvatting en interpretatie van islam over de gehele linie en liberale stromingen zullen het zwaar te verduren krijgen.

  De uitwerking en het netto-effect van zulke domme maatregelen is niet moeilijk voorzienbaar en exact tegenovergesteld aan de doelen die men zegt te wilen nastreven, namelijk emancipatie en integratie, dit zoals zo vaak het geval is bij de kortzichtigheid die gepaard gaat met de wens gezien te worden als krachtdadig.

  Misschien dat mensen nog eens een keer hééél erg langzàààm moet worden uitgelegd en in schema’s worden uitgetekend dat tolerantie betekent dat je iets duldt waar je het niet mee eens bent, hoofdzakelijk omdat de gevolgen van het verbieden erger zijn dan de kwaal zelf.

 20. waar het om gaat is dat het dragen van een burka de identiteit weghaalt. Of iemand nu een keppel draagt, een mijter of een hoofddoek maakt mij niets uit. Zolang je maar te herkennen bent in het openbaar. Als ik een bivakmuts wil dragen om welke reden dan ook kan ik me dat ook niet permitteren. Is dat nu zo moelijk te begrijpen?
  Ondertussen wordt de slavernij, pedofilie en wat niet al meer uit het Nederlandse verleden en heden er weer bij gehaalt, heeft allemaal niks te maken met het dragen van een burka in NL.
  Net alsof Marokko een heilig boontje is, of is geweest. Bovendien zijn er zat marokkanen die zich ook bezig houden met handel in drugs, pedofilie etc, dit soort praktijken komen niet alleen onder Nederlanders voor.

  Nogmaals van mij mag er een burka verbod komen, dit heeft niks met discrmininatie te maken.

  Het is weer een zinloze discussie .
  laters

 21. Ik vraag me af of de vrouwen die o zo beschermd moeten worden tegen “onderdrukking” ook een eigen mening mogen hebben in dit o zo democratische land.. Stelletje Hypocrieten!!!!!!!!

 22. Ach Wilders is een populist die dondergoed weet dat dit soort uitspraken het goed doen bij mensen die of angstig zijn of toch al vastgeroeste ideen hebben,kortom preken voor eigen parochie.
  Evenals de redenering dat het nederlandse vrouwen zijn die tot de islam bekeerd zijn en het eeuwige gezeur dat wij hier zijn en de islam zal groeien en groeien evengoed populistenpraatjes zijn.
  Ik respecteer ieder zijn geloofsinterpetatie, en ben zelf gelovig en volg een christelijke stroming en als je meent een boerkah te dragen prima ga je gang,lekker belangrijk.
  Gewoon nuchter blijven en je niet door fundamentalist wilders laten gekmaken en evengoed door een fundamentalist van welke aard dan ook.
  Geloof is uiteindelijk een innerlijk weten universeel.

 23. ja dat kan wel so zijn maar wilders is verantwoordelijk voor wat hij zegt en wat hij aanricht met zijn woorden. hij praat niet eens met respect kijk vrijheid van meningsuiting is goed zolang we respect voor elkaar hebben. maar op de manier hoe deze stronthoofd de dingen aanpakt heel erg verkeerd jongen. hij graaft zijn eigen graf maar beseft het niet hoeveel beveiliging er ook is het zal nooit 100% veilig zijn wie respect wil moet respect verdienen wilders is gewoon ZIEK in zijn hoofd ik zou ook niet weten als ik zo n kop en lichaam had is toch geen gezicht meer voor de tv naar een mislukte beatrix kapsel kijken en dan die punt neus

 24. Selam

  Hallo Florent

  Ten eerste zien jullie iedereen met zwart haar en getint huidskleur aan voor een Marokkaan.
  Hoe dom kun je zijn.
  Als een Marokkaan iets heeft gedaan wordt dit met chocolade letters vermeld in de media
  En wat je zaait zul je oogsten ( Nederlandse meisjes worden niet voor niets breezer sletjes genoemd )

  De Marokkaanse ettertjes die zich asociaal gedragen in Nederland, zijn Nederlanders geen Marokkanen.
  Hen gedrag is hetzelfde als van de Nederlandse jeugd, alleen is het leuker om hen vuile was buiten te hangen en je eigen landgenoten te verdedigen.
  Dit is ook een Nederlandse kwaal dat eens moet stoppen.

  En zo kan ik uren feiten opnoemen, ik heb daar geen interesse in, want het is vermoeiend om je iets duidelijk te maken als je toch doof en blind bent.

  Terug komend op de boerka .

  Mag iemand met zonallergie dan ook geen burka dragen?

  Wat als vrouwen het zelf willen en dit op eisen van de regering, hebben zij die democratie?

  Je kunt als agent de persoon vragen om zich te legitimeren, en gezicht te tonen

  Als jullie Nederlanders het telkens hebben over vrouwen rechten en respect voor vrouwen
  Dan is mijn vraag:

  Waarom verdienen in Nederland vrouwen niet hetzelfde salaris?
  Waarom worden vrouwen bloot neer gezet op bushalte posters en magazines?
  Waarom accepteert de belastingdienst dat een vrouw prostitueert en niet gewoon werkt, en daarmee respect verdient.
  Hoe komt het dat het vreemdgaan percentage zo hoog is in Nederland?

  Aub Nederland gaat u zelf eerst eens respectvol met vrouwen om, dan volgen wij wel.
  Ziet u aub niet een vrouw aan voor lustobject, het is schandalig dat Amsterdam haar toerisme inkomsten te danken heeft aan de wallen, schandalig.

  Ik denk dat het beter is voor de marrokaan zijn gezondheid als wij niet meer met jullie discuseren
  jullie zullen het nooit begrijpen , het manipuleren, het discrimeneren,het afgunst zit in jullie aderen en gaat nooit meer weg , dit gaat van generatie op generatie.

  maar toch brengt het ook voordeel jullie acties
  Je gaat voor je eigen broeder en zuster ipv de kaaskop

 25. Het Parlement behaalt absoluut geen kamer-meerderheid in dit wetsvoorstel. Dit wetsvoorstel wordt dus niet aangenomen. Het dragen van de Burka/Nikaap wordt dus niet zondermeer bij de wet verboden. Wel kan de politie als daartoe aanleiding is personen met dergelijke kledingstukken en of gebruiksvoorwerpen die de herkenning bemoeilijkt dan wel onmogelijk maakt daartoe staande houden en vragen naar zijn/haar indentiteit. Wet I.D van toepassing op personen vanaf 14 jaar!

  Als de staande gehouden verdachte niet meewerkt kan de politie overgaan tot de aanhouding. Als sprake is van een doelgerichte controle op de openbare weg dan MOET een-ieder die daartoe wordt staande gehouden meewerken! We hebben binnen de wetgeving genoeg andere mogelijkheden om over te gaan tot de vaststelling van de indentiteit en dat gebeurd ook.

  Hoe dan ook er zal binnen het publieke domein door de politie controle verricht worden en zeker als daartoe aanleiding is. Het dragen van de Burka/Nikaap is weliswaar een grondrecht maar indien in het kader van de openbare orde en veiligheid controle plaatsvind MOET een-ieder hieraan meewerken! Dit is overigens al geregeld in de Wet I.D. Wel moet sprake zijn van een redelijke vermoeden van schuld aan enig strafbaar feit. Ook kan de overheid een controle toepassen in het kader van de openbare orde en veiligheid. De Overheid kan daartoe de zgn risico-gebieden aanwijzen.

  Nogmaals het dragen van de Nikaap/Burka kan niet zondermeer worden verboden. Wel kan de politie als daartoe aanleiding is personen staandehouden en controleren op zijn/haar indentiteit.

  Wel moet dan sprake zijn van een redelijke vermoede van schuld aan enig strafbaar feit zo staat dit in de Wet pas dan mag de politie een persoon als verdachte staande houden! Bij een ontdekking van een strafbaar feit op heterdaad mag “een ieder” de verdachte aanhouden. Bij een strafbaar buiten heterdaad niet.

  Ook kan de Overheid een gebied “risico-gebied” aanwijzen. In zo’n kan de politie een-ieder die zich op dat moment in zo’n gebied begeeft staandehouden en controleren. Je dient je dan ook te kunnen legitimeren anders wordt je krachten de Wet I.D. aangehouden. Kortom zorg dat je over een geldig legitimatie beschik t als jij je op de openbare weg begeeft. (14 jaar en ouder!)

  Zie Wet Identificatieplicht Wet I.D.

 26. Ze hebben het over vrouwen rechten en respect voor een vrouw in Nederland

  Hahahaha

  Waarom verdient een vrouw niet hetzelfde salaris als die van een man?
  Waarom accepteert de overheid dat een vrouw prostitueert, ( grootste pooier van Nederland is de belastingdienst )?
  Waarom laat een vrouw zich naakt fotograferen en tonen in magazines of bushokjes, en tegelijkertijd eist ze dat ik haar respecteer
  Waarom is Amsterdam qua toerisme afhankelijk van de wallen?

  Je wordt er moe van om een Nederlander telkens uit te moeten leggen hoe de vork in de steel zit.

  Doei

 27. Prostitutie is overal dus ook in islamitische landen zelfs in iran.
  Alleen wordt het daar stil gehouden,hier proberen ze het uit de illegaliteit te halen en er aan te verdienen ,tja dat doen pooiers ook alleen mishandelen die vrouwen uit een misplaatste vorm van superieuriteitsgevoel.
  Vreemdgaan gebeurt ook bij marokkaanse mannen,vrouw thuis en nederlandse vriendi n ergens anders, ken zat voorbeelden uit mijn omgeving.
  Dat je geen respect hebt voor vrouwen die met een bikini afgebeeld staan in bushokjes is een teken van volwassen worden,is niet naakt gewoon in badpak dus beetje overdreven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.