Conferentie ‘Vrouwen aan Z’

Marokko FondsHet Marokko Fonds organiseert op zondag 15 en maandag 16 juli 2007 in Marrakech een tweedaagse werkconferentie voor 15 Marokkaanse vrouwenorganisaties die actief zijn in de regio Marrakech-Tensift-El Haouz. De organisaties zetten zich allen in voor de verbetering van onderwijs, (reproductieve) gezondheidszorg en/of vrouwenrechten op het Marokkaanse platteland.

Doel van de conferentie is capaciteitsversterking van de deelnemende organisaties. De conferentie wordt begeleid door Malika Djebli en Bouchra Sidi Hida, beiden expert op het gebied van rurale ontwikkeling en emancipatie van vrouwen in Marokko. Tijdens verschillende workshops nodigen zij de deelnemers uit hun ervaringen met betrekking tot vrouwen en ontwikkeling met elkaar te delen en gezamenlijk op zoek te gaan naar oplossingen voor praktische problemen.

Het Marokko Fonds zet zich in voor duurzame ontwikkeling en structurele armoedebestrijding in Marokko en steunt met dat doel projecten van Marokkaanse non-profitorganisaties. Rurale ontwikkeling en emancipatie van vrouwen zijn belangrijke aandachtspunten van het Marokko Fonds. De organisaties die deelnemen aan de werkconferentie in Marrakech worden na afloop uitgenodigd een projectaanvraag bij het Marokko Fonds in te dienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.