Petitie voor Marokkaanse ambassadeur

Moussa AynanPvdA-raadslid Moussa Aynan (34) heeft de Marokkaanse ambassadeur donderdag in Den Haag een petitie aangeboden met ruim driehonderd handtekeningen van Marokkaanse Nederlanders die de vrijheid eisen zelf een naam te kiezen voor hun kind. Marokkaanse ouders zijn verplicht een naam te selecteren uit een lijst die hen – meestal vrijwillig door Nederlandse gemeenten – wordt voorgelegd wanneer zij hun kind aangeven bij de burgerlijke stand. Hollandse, christelijke en zelfs veel Berber-namen zijn onacceptabel voor de Marokkaanse consulaten.

De ambassadeur legde uit dat christelijke namen inderdaad ‘onacceptabel’ zijn. Dat staat in de Marokkaanse wet en daaraan valt dus niet te tornen. Met Berber-namen zijn de Marokkanen volgens Aynan iets soepeler. ‘Er is een namencommissie in Rabat die elk jaar de lijst evalueert. Berber-namen zouden op de lijst kunnen komen, als uitgezocht is waar die namen vandaan komen, of ze niet toevallig toch christelijke wortels hebben.’

7 REACTIES

  1. Dit bericht bevestigt eigenlijk wat we allemaal al wisten. Het gaat hier om maar een klein groepje(300) die hier een probleem van maakt.

  2. weer een poletieke stunt eerst de berber taal nu de berber namen hebben jullie geen weet dat jullie en ik zeg jullie dus mensen die niets beter te doen hebben dan marokkanen te verdelen in marokko heerst dit gewoon niet soubhanalah belgie ,nederland, duistland zijn hier een krak in jullie zijn een blijven marokannen ook al zit je bij de pvda hoor je hebt zwart haar en ga zo verder waarom haal je iets boven terwijl er een heel andere problematiek heerst of dat mag jij je niet mengen in het groot debat moet je zwijgen en kijken , ik vind het zeer laag een zelf vind ik dat mensen die redeneren als jou en zoeken naar problemen binnen hun eigen identiteit geen stem moet krijgen van marokanen want we zijn 1 marokko is 1 islam is 1 arabieren en berbers zijn 1 dus dat van berber taal berber namen straks kom je nog met berber moskee … het blijft een cultuur van de marokkanen anders zou het niet gegeven worden in de lessen geschiedenis in marokko dan spreek ik over heel marokko dank u een hoop dat die poletieker (s) wat wijzer worden en weten dat de marokkaanse bevolking zich marokkaan moslim voelt 1 volk 1 mensheid 1 geloof met verschillende culturen binden naar de islam ps een die 300 handtekeningen daar stel ik me veel vragen bij Menh moussa ,

  3. Ze zouden die 300 mensen moeten screenen wie ze zijn en wat hen bezielt het zal me niet verbazen als algerije hier achter zit.
    berber sous dagiel of shalh je bent en blijft een marokaan met islamitische naam, als het hen niet bevalt verdwijn uit marokko en ga in tunis of algerije wonen.

  4. hallo meneer de jilali ik weet niet waar je dit vandaan hebt maar marokko is amazigh voor duizenden jaren voor de komst van de islam noordafrika is van imazighen we zijn moslim maar onze indentiteit is amazigh onze taal is tamazight en onze cultuur ik geloof je moet maar de geschiedenis boeken gaan lezen van wie marokko echt is maar niet van arabieren ,ga terug naar arabie niet wij imazighen dit is het land van onze voorouders en die van jou is arabie ,,we zijn imazighen en trots op onze cultuur pas op jou woorden vriend ,,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.