Uitspraken over Marokkaanse jeugd ‘voorbarig’

15

Marokaanse probleemjongerenVoor de Marokkaanse gemeenschap in Alphen is het nog geen vaststaand feit dat de overlast in de Edelstenenbuurt het werk is van Marokkaanse jongeren. Dat burgemeester Schoof dit donderdag meldde in Het Algemeen Dagblad, is wat voorbarig zegt een woordvoerder van de Marokkaanse moskee in diezelfde krant.

,,Wij weten niet waar de burgemeester zijn uitspraken op baseert. Beschikt hij over feiten die zijn uitspraken rechtvaardigen? Of heeft hij het van horen zeggen? Misschien is de burgemeester wel iets te snel met zijn uitspraken.’’ Schoof stelde dat een groepje Marokkaanse jongeren de boel verziekt. ,,Ik wil niet stigmatiseren. In dit geval gaat het om Marokkaanse jongeren. Is het een andere groep, dan meld ik dat ook,’’ voegde hij daaraan toe.

Het nieuw aangetreden bestuur van de moskee overweegt volgens de krant een bezoek aan de Edelstenenbuurt te brengen om feiten boven tafel te krijgen. Ook is een gesprek met politie en gemeente op komst, zegt de woordvoerder. ,,Zij hebben ons gevraagd mee te denken. Dat willen wij ook doen, maar dan moet wél alle informatie worden gedeeld met ons bestuur. Anders is het lastig een oordeel te vormen.’’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.