Marokkaanse vrijgesproken in Londen

24

Bouchra El H.Een Nederlandse Marokkaanse moslima is in Londen vrijgesproken van het aanzetten tot terrorisme. Haar Britse man werd wel schuldig bevonden aan het in bezit hebben van documenten die duiden op de voorbereiding van een terreurdaad. Dat meldt de nos op zijn website.

De 24-jarige Bouchra El H. uit Zutphen was aangeklaagd omdat ze had nagelaten de politie te informeren over de plannen van haar man voor een terreurdaad. Zo schreef ze dat ze trots is dat Allah haar man de kans gaf als martelaar te sterven. Dat was fictie, zei ze in haar verweer.

De straf tegen haar echtgenoot wordt volgende week geformuleerd. Hij kan tien jaar cel krijgen

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.