Moslimdocente vecht ontslag aan

Docente„Pure discriminatie” vindt economiedocente Samira Dahri het besluit van het Vader Rijn College om haar te ontslaan omdat ze mannen geen hand wil geven. Daarom wil ze dat de Utrechtse bestuursrechter het besluit, dat de school ondanks een uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling heeft doorgezet, vernietigt.

Dahri’s kleding -slechts een stukje van haar gezicht is zichtbaar- wijst op haar buitenlandse afkomst, maar haar Nederlands is accentloos. Veel sympathisanten heeft ze niet meegebracht; alleen haar verloofde zit naast haar. Dahri’s ouders en zus delen haar orthodoxe overtuiging niet, verklaarde haar advocaat Jalandoni gisteren voor de rechtbank. Geheel zelfstandig kwam Dahri tot de overtuiging dat lichamelijk contact met het andere geslacht volgens de Koran niet is toegestaan.

Journalist Patrick Pouw interviewde de moslima voor de website Wereldjournalisten. Dahri zegt in het interview o.a. ‘mijn lichaam en het lichaam van het andere geslacht te respecteren door elk lichamelijk contact te vermijden’. ,,Ik ervaar het schudden van handen met het mannelijke geslacht als een ongewenste intimiteit waarvan ik mezelf en elk ander wil behoeden.”

2 REACTIES

  1. merkwaardig. Discriminatie mag niet in NL, endaarom krijgt de docent gelijk. Zij mag wel discrimineren, zij discrimineert nl nederlandse mannen.

  2. […] islamitische docente bij het Utrechtse Vader Rijn College die in februari ontslag kreeg omdat ze weigerde mannelijke collega’s een hand te geven, is terecht ontslagen. Dat heeft de […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.