Rechter beoordeelt islamitische school

RechtbankDen Haag weet over zes weken of de stad er een islamitische scholengemeenschap voor atheneum, havo en vmbo bij krijgt. Dan doet de Raad van State uitspraak in het hoger beroep dat dinsdag diende in Den Haag. Het beroep was aangespannen door de stichting Ibn Ghaldoun tegen de weigering van het ministerie van Onderwijs om de islamitische school een vestigingsvergunning te geven.

Volgens Nieuws.NL stelde het ministerie zich dinsdag op het standpunt dat er deze school niet nodig is om een dekkend netwerk van islamitische scholen te krijgen in de regio Den Haag. “Er is nog genoeg ruimte op andere islamitische scholen in Den Haag”, zei de advocate van het ministerie op de zitting.

De advocaat van Ibn Ghaldoun wees op onderzoek dat volgens hem heeft uitgewezen dat er behoefte bestaat aan nog een islamitische school. “Als er meer belangstelling is voor scholen dan er opleidingen worden aangeboden, is er reden voor vesting”, stelde de advocaat van de stichting. Volgens de raadsman was het onterecht en een wijziging van beleid dat dit niet gebeurd was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.