Ali B schrijft rap voor padvinders

Ali B.Ali B heeft een rap geschreven ter ere van het honderdjarig bestaan van de internationale scouting. De Nederlandse tak van de padvinderij vroeg de rapper om zo de boodschap van de organisatie actueel te houden. Dat meldt de stichting Scouting Nederland op haar website.

De 25-jarige artiest baseerde de tekst van ‘De leipe scouting flavour’ op de teksten van de scoutingwet en -belofte. “Samen met de anderen de wereld ontdekken, en leefbaar maken, wat is het toch lekker, om de kansen die je krijgt te benutten, geloof in jezelf, denk mij gaat het lukken”, zo luidt een fragment. “Doe gewoon je best, geef alles wat je hebt, en de mensen om je heen behandel je met respect.”

Op 1 augustus is het precies honderd jaar geleden dat oprichter Robert Baden-Powell het eerste scoutingkamp opende in Engeland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.