Gemeente pakt problemen Overvecht aan

Marokaanse probleemjongerenDe politie in Utrecht gaat extra surveilleren in de wijk Overvecht-zuid. Dat staat in een plan van aanpak van het Utrechtse college van burgemeester en wethouders. Het plan is opgesteld naar aanleiding van verhalen over 12-jarige Marokkaanse jongens die hun jongere buurtgenoten terroriseren en seksueel misbruiken.

De politie wil dat Marokkaanse buurtvaders en -moeders zich meer met hun kinderen bemoeien. Ook moet er extra buitenschoolse opvang komen voor jongens in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

Met het plan voldoet het college van burgemeester en wethouders aan de eis van de gemeenteraad. Die drong er bij het college op aan om met concrete maatregelen te komen om de overlast in de wijk tegen te gaan.

12 REACTIES

 1. pffff. slappe hap .
  De kidst plegen een misdaad, dus dienen gewoon volgen de wet behandeld te worden.
  uit het gezin halen en in een internaat plaatsen dus.
  Kinderen gaan de verkeerde kant op door gebrek aan toezicht.
  Normaal nemen ouders deze taak op zich, maar als dat toezicht faalt is het het beste dat een overheids instantie deze taak op zich neemt.

  Dus hup gewoon in het internaat met die jeugdcriminelen, en opvoeden dat schorem, en hopen dat er ooit nog wat van ze terecht komt.

  en niet zeuren over discriminatie, want ik vind dat dat bij kinderen van elk ras of geloof moet gebeuren, ook de nederlandse kids dus.

 2. Ja inderdaad!! Schande echt een Schade!! Vooral dat ze andere kids nog misbruike, dat is het ergste!! Pff… en dan zeggen ze nog, waarom worden we gediscrimineerd!

  Aanpakken die handel!!

 3. Aanpakken volgens de wet die in Nederland geld, daarvoor dient de wet namenlijk.

  En waar haal je de arrogantie vandaan dat ik me hier niet mee mag bemoeien maar jij wel.

 4. nedlerlands zeg alles je nederlandspaspor heb dan ben je een nederlander
  dus wat kom jullie zeg marokkaans doen dit en doen dat
  je moet eerts over eig praat
  dan over iemand ander hooft
  groetjes youssra

 5. Waarom moet er zo over marokkanen worden gepraat denk eens aan de marokkanen die niet teroriseren ! Of nederlanders lievertjes zijn .

 6. slaat allemaal nergens op whah ben zelf marokaans en weet wat er allemaal heerst en jaa het zijn geen lieverdjees maar ook andere culturen horen enbij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.