D66 wil andere telling aantal gelovigen

islamD66 vindt dat de wijze waarop het aantal leden van geloofsgemeenschappen in Nederland wordt geteld, moet worden gewijzigd. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold stelt dat bijvoorbeeld het aantal moslims in Nederland te hoog wordt ingeschat. Dat schrijft het Nederlands Dagblad.

Pechthold heeft het kabinet gevraagd om de telling te veranderen. ”Nu wordt iemand als moslim geteld, als de ouders in een islamitisch land zijn geboren. Ook als iemand afstand neemt van zijn geloof, blijft hij als moslim tellen.” Hij wil van PvdA-minister Ella Vogelaar (Integratie) weten welke definitie zij hanteert als het gaat om de hoeveelheid moslims in Nederland.

6 REACTIES

 1. een juiste intelligente man, weet waar hij het over heeft. In de laatste jaren zijn nogal wat moslims van het geloof afgehaakt, maar de islam heeft ook nieuwe zusters, broeders mogen verwelkomen. dus opnieuw die handel balanceren.

 2. Dit moem ik nou pas zielig.
  vrezenen roepen om nieuwe telling.
  want mischien zijn er 5 moslim afgehaakt van hun geloof,
  En de christen hebben 5 kuffars bij,
  zij die blij zijn met versterking zijn zwak in hun geloof

 3. Gaan ze nu een wedstrijd organiseren wie de meest gelovige heeft,of zit hier weer van die achterbakse D66 politiek achter om te kijken voor welke aanhang ze iets moeten gaan doen.
  De Islam krimpt en de Katholieken groeien dan gaan ze op bezoek bij de paus,is het omgekkerd dan gaan ze zich inspannen voor de moslims in Nederland.
  Na van Mierlo is er geen enkele echte eerlijke D66er meer geweest.

 4. Selam

  Wat is het doel?

  Omdat er dan 5 minder moslims zijn dan nu, worden moslims dan aangenomen bij een werkgever, hoeven Nederlanders dan niet meer bang te zijn voor de moslims in Nederland, zal de paus weer beter gaan slapen.

  Wat een onzin , typisch hollands.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.