Halal babyvoeding in supermarkt

Halal babyvoedingHet Britse voedingsmiddelenbedrijf Mumtaz brengt vanaf augustus samen met distributeur Vat Logistics potjes halal babyvoeding op de Nederlandse markt. Dat meldt nieuwreligieuspeil.net. In de speciale halal-terminal in de Rotterdamse haven worden deze voedingsmiddelen volgens de spijswetten van de Koran opgeslagen en gedistribueerd.

Volgens de importeur bestaat er behoefte aan dit product. Steeds meer moslima’s zijn goed opgeleid en combineren de zorg voor kinderen met een betaalde baan buitenshuis. De behoefte aan kant-en-klare halal-voeding voor babys neemt daardoor toe. Omdat er nog geen vergelijkbaar product op de markt is geven moslimmoeders vaak langer borstvoeding. Daardoor zouden veel moslimbabys te weinig proteïnen en ijzer binnenkrijgen en bloedarmoede ontwikkelen.

7 REACTIES

 1. Kennelijk is hoogopgeleid en het niet weten van over de geweldige voordelen van borstvoeding gaat kennelijk niet gelijk op. Niets is zo gezond en goed voor een kind dan borstvoeding. Maar ach, je zet als commerciel ingesteld bedrijf Halal erop en iedereen holt er achter aan. Maar of het daadwerkelijk ten goede komt voor het kind, wordt niet over nagedacht. Heeft men wel eens over nagedacht waar moedermelk vandaan komt, en wat de samenstelling hiervan is ? Kennelijk niet

 2. Lois, ik kan me erg goed met jou verenigen. Jammer dat ‘we’ niet allemaal op ‘die manier’ denken. Te commercieel ingesteld zijn we. Cijfers zeggen veel, maar zeggen niets als ‘niet-het-juiste’ is onderzocht.

 3. selam

  halal fel leblad

  Ook al zet men op een condoom halal dan trappen jullie er nog in stomme marokkanen, jullie horen Hallal en denken meteen ook dat het zo is.
  Bedrijven zijn op zoek naar jullie, de miljoenen moslims zijn een potentiële klant dat geld in het laatje kan brengen, als je het maar halal noemt

  Een kind dien je borstvoeding te geven, en geen almironvoeding of zogenaamd halal troep
  Zie hoe de meeste kinderen met hen moeder omgaan na het drinken van die troep.
  Totaal geen respect voor de moeder.

 4. Selam,

  ik weet echt niet wie je bent.. maar vindt je een stom hond, ga naar iran als je hier niet pretig voelt
  dan kan je niet meer klachen!!

 5. Zeker dat borstvoeding belangrijk is, en ook de voorkeur verdiend indien mogelijk!! Toch moet je baby na 6 maanden ook vaste voeding krijgen. Ik vind als je kiest om je kind halal voeding te geven je met de potjes weinig keuze hebt. Fruit vegetarisch of vis. Ik vind het geweldig om straks eventueel ook te kunnen kiezen voor vlees in de vorm van halalpotjes.
  Hoop dan ook de potjes snel te kunnen kopen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.