Halal en koosjer eten op gemeentehuis

HalalRaadsleden van de D66- en PvdA-fractie in Utrecht roepen de gemeente op om meer aandacht te schenken aan halal en koosjer eten op het gemeentehuis. De partijen vragen het college ervoor te zorgen dat er vanaf september 2007 maaltijden te krijgen zijn die conform verschillende culturele en religieuze voedselvoorschriften zijn bereid.

„Het viel ons op dat bij alle bijeenkomsten op het stadhuis de broodjes of hapjes vlees eigenlijk uitsluitend bestaan uit varkensvlees. Broodjes met varkensvlees liggen zomaar naast broodjes kaas bijvoorbeeld. Daardoor kunnen joden of moslims hiervan niet eten. Dit kán anders en móet anders”, aldus D66-raadslid Gerda Oskam.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.