Sneller werkvergunning buitenlandse imam

Australische ImamOp religieuze en levensbeschouwelijke gronden kunnen werknemers van buiten Europa vanaf begin volgende week makkelijker door organisaties, zoals kerken, moskeeën en synagogen, worden aangesteld. Dat schrijft De Telegraaf.

Om voor bijvoorbeeld een predikant of een imam een werkvergunning te krijgen, hoeft niet meer eerst een vacature bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) gemeld te worden en op de Europese arbeidsmarkt gezocht te worden. Een woordvoerder van minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken zei donderdag dat dit besluit nog door het vorige kabinet is aangekondigd.

Toenmalig minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) stelde dat bij de integratie van etnische minderheden aandacht nodig is voor maatschappelijke aspecten van godsdienst en levensovertuiging. Daarom werd ook besloten om de in Nederland toegelaten geestelijke bedienaren in het eerste jaar van hun verblijf een op hun functie toegesneden inburgeringsprogramma aan te bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.