Moslimjongeren leveren voorhoedegevecht

Ahmed LarouzBij de NMO komende zondag in het jongerenprogramma Drive de portretten van de drie moslimjongeren Ahmed, Ergün en Tofik. Een aantal zaken verbindt hen. Alle drie zijn ze jong, islamitisch en werkzaam op een hoog niveau: in de stadsvernieuwing, de Tweede Kamer en de culturele sector.

Maar belangrijker punt van overeenkomst is het geloof dat ze alle drie hebben in een maatschappij waar diversiteit zegeviert, een samenleving waar mensen ongeacht afkomst, leeftijd of gezindte naast maar vooral met elkaar kunnen functioneren. De drie hebben bewust gekozen voor een beroep waarmee ze dit optimistische ideaal kunnen helpen verwezenlijken.

Tofik Dibi (lid Tweede Kamer voor GroenLinks): ‘Voor mij is de islam verenigbaar met burgerrechten en democratie. Ik denk ook dat het mijn taak als volksvertegenwoordiger is om optimistisch te zijn.’

De uitzending is de tweede aflevering van een Drive-tweeluik waarin moslimjongeren vertellen hoe zij hopen een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Vorige week 15 juli zond de NMO het eerste deel uit, over drie jonge sportvrouwen. U kunt dit bekijken via de herhaling op de NMO website.

Programma: Drive
Portretten van moslimjongeren
Uitzending: zondag 22 juli 2007 van 12.00 tot 12.30 uur op Nederland 2
Herhaling: zaterdag 28 juli 2007 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.