Foto: Onderweg naar Marokko

Het is zomervakantie 2007 en ik ben onderweg naar Marokko. Dit is ergens in Spanje gemaakt.

onderweg.jpgonderweg.jpg

39 REACTIES

 1. als ik deze foto zien dan komen er tranen in mijn ogen ECHT!
  ik wil ook terug.
  en SOSOE jullie zijn de gene die onze vaders en opa’s hier hebben gebracht en nu willen jullie dat we weg gaan dus niet.
  hadden jullie er dan niet over nagedacht dat ze meschien kinder zouden krijgen?

 2. Jullie zien Marokko als vakantieland. Ga er maar eens een baan zoeken voor 3 euro per dag leer kleuren of zonder water en electriciteit op het platteland. En als je ziek wordt …. Ik moet er niet aan denken. En jullie ook niet als je eerlijk bent. Iedereen die ik daar gesproken heb wil weg naar Europa omiets van hun leven te maken en te onsnappen uit die verlammende armoede en uitzichtloosheid. Jullie kunnen dankzij Nederland daar als toerist de eurootjes laten wapperen. Erg hypocriet allemaal.

 3. ach zo deprie wil ik ook niet denken slik een valium mischien word je dan wat posetiever ik bedoel gelukkig gaan wij masaal erheen want dan word diezelfde marokaaN weer wat rijker met het geld waarmee wij wapperen een appel kost 25 cent maar wij betalen gewoon ietsjes meer en dan vergeet ik de rest ook nog want we eten niet alleen appetjes jij wel gierige mensen daarentegen moeten wel wegblijven zoals meneer de beterweter he vriendelijke groeten een marokaan die ook met geld wappert in de goede richiting dag slimmerik dag friese coole persoon ik hoop dat je over je depresie heen komt

 4. beste lekkertje je mag mij een email sturen op rachidzegharie@.commaar ik heb wel een ernstige vraag ben jij vrij gezellig of niet auf wiedersnietzel groetjes karim

 5. ewa doen niet zo griezelig over marokko eerst moet je er eens naar toegeweest zijn en dan pas kan je je commentaar typen

 6. ik vind dat die fries best wel een beetje gelijk heeft!!!! jongens en meisjes komop!!!! marokko is echt leuk als vakantie land. maar daar wonen wil ik toch niet. niet voor Marokko maar de mentaliteit daar. het heeft niks met depresiviteit t maken maar wel met realitiet!!! en lieve karim jij wilt in 10 jaar veel geld verdienen en dan terug naar marokko hahahah en dan???? daar verder geld verdienen???? hahaha grapjas die jij bent. onze ouders dachten ook eventjes een paar jaar centjes verdienen en dan gaan we lekker terug 40 jaar geleden. maar uiteindelijk zitten ze hier nog en wij onze wortels liggen gewoon hier in Nederland en IK HOU VAN NEDERLAND ALS GEEN ANDER LAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jongens allemaal toe geven NEDERLAND heeft ons gemaakt hoe we nu zijn!!!! En niet marokko. En trouwens de Marokaanse Marokanen haten ons bijvoorbaat omdat er kereltjes en dames zijn die teveel met de eurotjes wapperen!!!! met vriendelijke groeten

 7. MERGETJEE!!!! HEEFT!!! GELIJK!!!!

  Je bent hier geboren, en bent nu een Nederlander….al vinden de meeste Nederlandse autochtonen dat niet (of ze doen alsof ze je dat wel vinden)

  Anyway……..Friese maakt een fout. Je bent een dom, niet nadenkend persoon om te zeggen dat Nederland je gemaakt heeft wie je bent!! Dat is fout, want dat heeft Nederland helemaal niet gedaan. Het zijn die mensen, die hun land moesten/wilden verlaten om hier te werken die hun zelf gemaakt hebben.

  Nederland gaf hen een KANS…..begrijp je…en dat is/ was zo goed aan het land.

  De mens maakt zichzelf….friese Nederlander

 8. sorrey ik ben in marokko geboren en woon nu 9 jaar in nederland maar ik heb zo iets van tfoeeeeeeeee wat is dit voor en land alleen maar racisten en stress en wat voor geld verdien je hier? alles wat je verdiend gaat naar verzekeringen sorrey hoor maar nederland is niks maar dan echt niks wil liever terug naar me land marokko is the beste maN ik kan niet wachten tot de zomer weg van deze kikker land

 9. wejoo als ik die foto sie denk f8ck alle nederlanders en kom we gaan terug naar onse land
  wat moet je hier nog zoeken. iedere nederlander die je siet kijkt je scheef aan.
  wat denke sij wle niet.
  wij marokkanen zijn de beste en dat blijven we en ik heb SCHIJT aan de gene die mij niet mag.
  wie mij haat, haat ik 10 keer harder.
  dus Fuck it allemaal.

 10. mocroo chikaa als t je hier niet bevalt ga je toch weg niemand houd je tegen hoor of het in een ander land beter is? dat moet je dan maar afwachten.

 11. hallo kk peter wat denk jij jullie seggen het is een vrije laand en je mag seggen wat je wilt en nu seg ik ook wat ik wil dus je moet gewoon je bek houde
  nederland WAS leuk maar jullie zijn begonnen met jah marokkanen dit marokkanen dat wat denken jullie wel niet dat jullie wat zijn of zo
  jullie zijn onse sgijt niet eens waard dus niet prateee

 12. ik wil hier weg maar jah het kan niet want me ouders werken he
  als ik weg kon zag je mij hier niet meer rond lope jah
  en ten tweede wat gaat jou dat nou weer aan tssssss

 13. Tuurlijk kun je weg maar volgens mij wil je niet weg Want ergens diep van binnen weet je gewoon dat Nederland nog zo slecht niet is en dat jij ook liever 200 euro verdiend hier dan 50 in Marokko. Wie niet trouwens ?

  In plaats van je energie verspillen door af te geven, kun je beter je best doen en daar je energie in steken. Er zijn zat voorbeelden van marokkanen die het wel naar hun zin hebben hier. En die wel een goed bestaan en baan hebben. In plaats van te lopen zeuren dat het zo slecht is en zich in een slachtoffer rol gaan hullen, kun je beter daar naar kijken.

 14. Peter = de naam ziet het liefste jullie toch allemaal vetrekken, dat blijkt toch uit al zijn postings in deze zaken.
  En zelf voelt hij zich het onbegrepen slachtoffer

 15. marokko = mijn land = een paradijs op aarde

  ik ik nodig jullie uit om een fascinerend land te bezoeken

  ha ha het is niet turkije waar je naartoe gaat voor 300 euro all inclusive

  ha ha je moet wat meer hebben !!! en zolang je er nooit ben geweest hou je commentaar maar ef

  in je vriezertje naast een pak spinazie……….en als je het niet kan betalen raad ik u aan om je

  marokkaanse buurman lief aan te kijken dan mag je gratis mee…….want wij zijn top als het om

  gastvrijheid gaat

  groetjes een echte marokkaantje

 16. Hahah gekke Rachid.
  Maar dat is echt waar.Marokko is echt gastvrij.Je mag gewoon bij ze slapen en je krijgt eten enzo.Dus als je iets niet hebt gezien dan mag je niet een vooroordeel hebben vind ik.En je mag toch je land missen??.Hebben ze daar nou ook iets op tegen??.Wajooooo.Ik mis Marokko ook hoor.En vooral me famillie.

  Doeiiii
  Tetouan chickie

 17. Als ik zeg dat Marokko van nu heeft niets te maken met gastvrijheid, wordt u boos. Dan maar boos.
  Er bestaan heel weinig Marokkaanen, die als zij iets geven, niets van je terug willen.
  Wij heten daar allemaal : lopende-Visa’s in halfbroeken.
  Marokkanen daar, zijn in onze ogen minderwaardig en begrijpen niets van democratie en het moderne leven!! natuurlijk hebben zij( Marokkanen daar) ons in de gaten en lachen vaak ons uit, in het geheim natuurlijk.
  Een ding is zeker: De meeste daar zijn arm, maar hebben identiteit, wij niet.
  En wie is nou de l….

 18. oh man ,gatar die foto brengt herinneringen naar boven,ik zou eigenlijk ook dit jaar naar marokko gaan,maar door sommige dingen gaat het niet door
  tfoeeeeee jamer
  incha-allah volgend jaar weer,
  en voor alle hollanders ,wrm komen jullie op deze site,
  hebben jullie er zelf geen ofzo
  mongooltjes

 19. hallo,,

  Marokkanen in Marokko zijn integendeel heel blij als wij komen hoor, ( inprincipe doneren ) wij die 2 maanden. Wij zorgen ervoor dat de economie in Marokko steeds beter wordt. en er zo steeds meer toeristen naar Marokko. en dus de Marokkanen steeds meer werk ( dus meer geld ) krijgen en de armoede bestrijd
  Natuurlijk worden wij gezien als toeristen,, ( maar onze ouders ). die gaan gewoon echt naar hun eigen huis. en wij vieren gewoon onze vakantie.
  Elk jaar werken onze ouders hard om vervolgens op vakantie te gaan* om onze familie daar te ondersteunen.
  dus ik weet niet waar die onnodige negatieve energie vandaan komt
  en als je negatief praat, praat dn over jezelf. daar hebben de andere dn geen last van.

 20. natuurlijk marokko IS prachtig als je geld hebt . mensen die goede salaris hebben leven goede .het land is in opkomst op alle fronten .ik ben ieder maand in marokko ,het is moelijk om afscheid te nemen en terug keren naar nl.maar als geld op is dan heb je een probleem want niemand geef je wat.want in marokko wonen veel buitenlanders ondern ander nederlanders en zijn welkom want marokkanen zijn nog steeds gastvrij.
  OVER 15 JAAR ZIE JE GROOT OMKEER IN MAROKKO WANT OVERAAL WOERDT GEBOUWD EN IN DE TOEKOMST WOERDT ZONNEN PANELLEN IN SARAHAR GEBOUWD EN GROOT DEEL VAN OUROPA ZAL AFHANKELIJK VAN ONZE PRACHTIG WEER.TIJD ZAL OMKEREN .ONZE VOLK IS ZEER SLIM DIE HEBBEN VOOR ALLES EEN OPLOSSING .ALLES WAT JE ZOEKT VIND JE IN MAROKKO ECHT PRACHTIG .NATUURLIJK ER IS ARMOEDE DAT HEB JE OOK IN NL IN ANDER LANDEN
  LIVEEEEEE MAROKKO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.