‘Suikerfeest’ vervangt Ha-Schi-Ba

IftarDe Schilderswijk krijgt een nieuw evenement op 13 oktober, de dag van het islamitische Suikerfeest. Het gebeuren – nog titelloos – vervangt dit jaar de Ha-Schi-Ba. Voor het evenement gebruikt organisator Doen Evenementen de pot van 150.000 euro die was bedoeld voor de afgelaste Ha-Schi-Ba. Verder staat het nieuwe buurtfeest los van de Ha-Schi-Ba, benadrukt Roland Verbiest van Doen. ,,Het is geen Ha-Schi-Ba. Het is geconcentreerd op het Oranjeplein en dus veel kleiner. Dit feestje is vooral bedoeld voor de bewoners. We beschouwen het als een tussenstop.’’

Het nieuwe evenement speelt in op ‘de energie aan het einde van de ramadan’, de vastentijd binnen de islam. ,,De hele wijk leeft daar naartoe. Wij leggen er een vergrootglas op. Het wordt suikerzoet, dat kan ik wel zeggen. Met hapjes en muziek.’’ Vóór 1 januari 2008 besluiten burgemeester Deetman en wethouder Huffnagel over de nieuwe Ha-SchiBa. Dit jaar kreeg Doen de organisatie ervan niet rond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.