VROM eist subsidie terug van vrouw

SubsidieHet ministerie van VROM eist 2000 euro huursubsidie terug van een 33-jarige Marokkaanse uit Tholen omdat ze voor haar 1-jarige kind nog geen verblijfsvergunning had aangevraagd. Dat bleek vrijdag tijdens een rechtszaak bij de Raad van State in Den Haag.

Volgens de wet dient niet alleen de aanvrager van de huursubsidie legaal in Nederland te verblijven, maar geldt die eis ook voor alle huisgenoten. De raadsvrouw van de Marokkaanse vindt het absurd dat de eis ook geldt voor een kind van 1 jaar dat geen eigen inkomen heeft en dus niet van invloed is op de hoogte van het subsidiebedrag.

Voor het kind is inmiddels een verblijfsvergunning aangevraagd. De moeder had dat uitgesteld in verband met de hoge legeskosten, aldus haar advocaat. Het ministerie kwam erachter dat het nu 3-jarige kind tussen 2004 en 2005 onrechtmatig in Nederland verbleef en vorderde over die periode het uitgekeerde subsidiebedrag terug.

2 REACTIES

  1. Slaat weer helemaal nergens op dit. Nederland op zijn smalst en deze vrouw met baby moet dan zeker als voorbeeld gesteld worden voor de rest.

  2. Sandokando,
    je moet niet vergeten dat we veel geld te kort komen op defensie.
    Dus ook en paar euro’s wil men gewoon terug hebben.
    Kijk formeel heeft men gelijk,ze had het kind moeten aangeven,maar om zo te reageren.
    En laat ik verder maar zwijgen want ik word hier gewoon misselijk van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.