Bouazza wint ING Run Oostende

Saji BouazzaDe Marokkaan Saji Bouazza heeft de 10 km loop van de ING Run in het Belgische Oostende gewonnen. De ING Run, die zich in een nieuw record aantal deelnemers kon verheugen, had meer dan 3.000 loopfanaten aan de start. Op de 10 km was het Stefaan Van den Broek die gewoontegetrouw de kop nam. In zijn spoor nestelden zich Gahungu, Janssens, Bouazza en Vandevelde. Kort daarop volgden Neven, Collignon, Van Steenbrugge, Colpaert en Blockx. Van den Broek hield ondanks de tegenwind, het tempo zo hoog, dat Stijn Vandevelde vooraan wegviel.

Omdat Van den Broek nauwelijks medewerking vond, liet hij zich terugzakken in de kopgroep, waardoor het tempo plots daalde. Uiteindelijk nam Gahungu dan maar de leiding en trok een groepje van vier met Gahungu, Van den Broek, Janssens en Bouazza de laatste kilometer in. Voor Van den Broek was het beste eraf. De Burundees en de Marokkaan ontdeden zich nog van Janssens en sprintten voor de eerste plaats. Bouazza haalde het nipt voor Gahungu en Janssens.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.