Hema-personeel gek op El-Hema shirts

Arabische HemaDe dreiging van de Hema om ‘El Hema’ als Arabische tegenhanger en kunsttentoontstelling te sluiten, zorgt onder eigen personeel voor boze reacties. Werknemers hebben afgelopen dagen per mail en telefoon hun steun betuigd aan de kunstenaars. Zij willen vooral de T-shits met de Arabische Hema-letters. Enkele Hema-medewerkers hebben hun hulp aangeboden, zo melden bronnen in het bedrijf.

Volgens het Algemeen Dagblad blijkt een deel van het Hema-personeel de kunstenaars te steunen. “We krijgen mails van Hema-personeel dat graag een T-shirt wil, ze zijn juist trots”, bevestigt woordvoerder Wim Velthoven namens de kunstenaars van Mediamatic. “Zij zien helemaal niet dat de reputatie van de Hema wordt geschaad. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar die Arabische variant.”

Vrijdag was de Arabische variant voor de Hema-directie nog “volstrekt onaanvaardbaar”. Het bestuur eiste via een internationaal advocatenkantoor onmiddellijke stopzetting van de tentoonstelling vanaf 25 augustus in Post CS in Amsterdam. De Hema wilde ook dat de kunstenaars alle T-shirts, tasjes en tentoontstellingsmateriaal met El Hema zouden vernietigen. De Hema meldde maandag de kunstenaars nu “de helpende hand” te willen bieden. Vrijdag wordt voor het eerst overlegd. “De toon is in elk geval veranderd”, aldus Velthoven. “Misschien wel door personeelsreacties in het bedrijf.”

6 REACTIES

 1. typisch de telegraaf.
  je weet dan ook gelijk wat voor mensen die krant lezen.
  ik heb een streep gezet door die krant, want volgens mij werken er daar wat mensen die haat hebben voor marokkanen(komt terug in de artikelen die ze plaatsen. marokkanen dit marokkanen dat)

 2. Die reactie van een “van rensdorp” uit Utrecht:

  “Ik mijd in principe de kassá’s waar hoofddoeken achter zitten. Ook als ik iets zoek praat ik zo snel mogelijk zodat ze er geen barst van begrijpen en laat vervolgens de manager erbij komen dat ik niet begrepen wordt…”

  Deze misselijke truc herken ik. Wordt kennelijk tamelijk veel bedacht door racisten met de opzet iemand in problemen te brengen. Het is zo laaghartig dat je bijna niet kunt geloven dat mensen zover kunnen zakken, zelfs als je het voor je ogen ziet gebeuren.

  Achterlijk is een veel te onschuldig woord in het geval van deze zakkenwasser.

 3. Vind eigenlijk al die tshirts met die leukbedachte teksten en tekeningen erop wel grappig.

  Helemaal die mensen die elke dag het weer presteren om een nieuw en origineel shirt aan te hebben.

 4. 95% van de zakken die reageren in de kranten van ADen de Amsterdamse ochtend leugenaar.
  voort gekomen uit de tijd van “Volk en Vaderland” of te wel de NSB begrijpen nog steeds niet dat het gaat om een tentoonstelling en kunstuiting.
  Maar gelet op de kranten die ze gebruiken om hun rascisme te uiten en hun onnozelheid ten toon te stellen kan je ook niet anders verwachten.
  En als ik zo’n klootzak als die hufter uit Utrecht betrap in de winkel kan hij veel plezier beleeft aan het kwetsen van andere mensen,kan hij plezier beleven aan mijn gebrek aan andere talen,behalve het Rotterdams want dat gaat me uitstekend af.
  Wat een stelletje hufters lopen er toch rond in dit land, ONS land voor het geval ze het nog steeds niet begrijpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.