Marokko verbiedt sleepnetten

vissenVissers die in Marokkaanse wateren sleepnetten blijven gebruiken riskeren voortaan een jaar celstraf of zware boetes. In beslag genomen sleepnetten zullen vernietigd worden, zodat vissers ze niet kunnen doorverkopen aan buitenlandse collega’s. Dat staat in een nieuwe en strengere Marokkaanse wet op de visserij.

Marokkaanse vissers die hun sleepnetten afstaan aan de overheid, zullen steun krijgen om te investeren in duurzamere activiteiten. De wet krijgt alvast de steun van het Wereldnatuurfonds, dat zich verzet tegen de “illegale en vernietigende” activiteiten. Volgens een rapport van het Wereldnatuurfonds doden de netten jaarlijks 3.600 dolfijnen en 23.000 walvissen in de Marokkaanse wateren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.