‘Allochtonen zijn de toekomst van Nederland’

29

Toekomstige managers“Op voorhand alleen maar roepen dat discriminatie ervoor heeft gezorgd dat je geen baan kunt vinden, dat is de goedkoopste en de meest gemakkelijke weg. Dat is vluchten. Slachtoffergedrag”. Woorden van de Nederlandse staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ahmed Aboutaleb.

Knack.be had een uitgebreid gesprek met de man die gewoon zijn werk wil doen. Over Marokkaanse jongeren zegt Aboutaleb:

“Deze jongeren moeten zich juist positioneren als het kapitaal van de natie. Ze vormen een geweldig arbeidspotentieel. Terwijl Nederland in autochtone zin vergrijst, zijn deze jongeren het alternatief. Ze zijn de toekomst van dit land! Zij gaan de pensioenen verdienen, onze ouderen wassen en verzorgen, hen genezen. Dan helpt het niet als je je als slachtoffer gedraagt.”

4 REACTIES

 1. Zo deze man heeft een goed zicht op de hele situatie,om iets te bereiken zul je zelf dingen moeten ondernemen het verhaal van handje ophouden en klagen heeft geen zin meer.
  Alleen het grootste probleem is Den Haag deze mensen moeten wat minder kwekken over zielige mensen en wat meer aanpakken,door werken is ons land geworden wat het nu is niet door stilzitten en geen vooruitgang .

  De groetten Rotterdam rulez geen woorden maar daden

 2. hleegwater,
  dat roep en schreeuw ik al jaren,ze lullen te veel,doen te veel onderzoeken,ouwehoeren wat af maar er komt geen enkel concreet voorstel dat bruikbaar en haalbaar is uit hun handen.
  Laten ze nu eindelijk eens met een goed haalbaar leer/ werkplan voor vroegtijdige schoolverlaters komen en ga zo maar door.
  Maar als er iemand een goed plan heeft wordt het getorpedeeerd door de rest .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.