Cursus voor depressieve Marokkaansen

Moslima’s bewust met mode bezigIedereen kan last hebben van somberheid of depressiviteit. De klachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren.
Preventie GGZ Leiden organiseert speciaal voor de Marokkaanse vrouwen die somber of depressief zijn, de tiendelige cursus “Lichte dagen, donkere dagen”. De klachten waarmee Marokkaanse vrouwen kunnen kampen, hebben dikwijls te maken met heimwee, zorgen over familie in Marokko en problemen met de Nederlandse taal. De deelneemsters praten tijdens deze cursus met de begeleidsters over hun problemen en klachten, maar het verleden en hun diepste gevoelens komen niet ter sprake.

De cursisten leren hoe zij met hun klachten om kunnen gaan, hoe zij zich beter thuis kunnen voelen en hoe zij hun stemming zelf kunnen verbeteren. Het is de bedoeling dat zij het geleerde tijdens de cursus thuis oefenen. Bij voldoende belangstelling start de cursus op maandag 17 september en alle bijeenkomsten duren 2,5 uur. De locatie is in Leiden Noord. Opgeven kan via preventie@ggzleiden.nl. Na de aanmelding bepalen de cursisten en begeleidsters tijdens een gesprek of de cursus geschikt is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.