Marokkaan met geld is verdacht

17

geldDe politie in Maastricht houdt geregeld met opzet Marokkanen aan omdat volgens haar in de praktijk is gebleken dat dezen zich vaak manifesteren als drugsrunners. Dat schrijft het Nederlands Dagblad. Juriste Carolina de Fey van het voormalige Landelijk Bureau Racismebestrijding noemt de werkwijze echter opmerkelijk en vindt onderzoek noodzakelijk. ,

,Ik ben ook benieuwd wat de strafrechter daarvan vindt.” Maastrichtse advocaten verwachten dat de meeste van deze aanhoudingen niet zullen uitmonden in een strafzaak. Ze vinden het daarom schandalig dat het beslag op de spullen van hun Noord-Afrikaanse cliënten blijft voortduren. De ervaring heeft geleerd dat Marokkaanse cliënten die kunnen aantonen dat zij een baan hebben waarmee ze de in beslag genomen spullen hebben verdiend, hun eigendommen niet terugkrijgen.

De Maastrichtse politie wil slechts een summiere toelichting op deze werkwijze geven: ,,We moeten de overlast beperken, want het loopt de laatste tijd de spuigaten uit”, zegt politiewoordvoerder Piet Tans. Hij benadrukt dat de aandacht niet zozeer is gericht op ,,zomaar Marokkanen, maar op een harde kern van bij ons bekende drugsrunners”. Als bij de aanhouding blijkt dat de verdachten een behoorlijke hoeveelheid contant geld bij zich hebben, wordt dit in beslag genomen, evenals hun auto’s en mobiele telefoons. Volgens advocaten worden de arrestanten dan officieel verdacht van het witwassen van drugsgelden, ook als er geen drugs worden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.