Boussoufa leidt club naar supercup

Mbark BoussoufaMbark Boussoufa heeft Anderlecht naar de Belgische supercup geleid. De in Amsterdam geboren Marokkaan was zaterdag in Brussel tegen Club Brugge goed voor één doelpunt en twee assists. De Belgische kampioen won met 3-1 van de bekerwinnaar.

In de eerste helft was Anderlecht de betere ploeg. Boussoufa zette paarswit al in de vierde minuut op 1-0 met een verrassend direct genomen vrije trap uit een moeilijke hoek. Keeper Stijn Stijnen ging daarbij niet helemaal vrijuit. Brugge kon weinig anders dan de schade verder bepreken, maar kon niet voorkomen dat Mbo Mpenza in de 38ste minuut op aangeven van Boussoufa de 2-0 binnenkopte.

Na de rust kwam Brugge dankzij een treffer van Dusan Djokic (49′) terug in de wedstrijd, maar Anderlecht hield de betere kansen. Bart Goor miste op aangeven van Boussoufa alleen voor de keeper, maar Ahmed Hassan schatte een prachtige pass van de 22-jarige spelmaker in de 88ste minuut wel op waarde en zette de 3-1 eindstand op het scorebord.

3 REACTIES

  1. goed gespeeld bouss doe zo verder want andere marokanen denken dat je met stelen verder geraakt. dus arabs je weet wat je te doen staat hehe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.