De nieuwe generatie Nederlandse moslimleiders

Khalil AitblalKhalil Aitblal is een jonge ster onder de Nederlandse moslimleiders. Hij is bestuurder van de Marokkaans-Amsterdamse moskeekoepel UMMAO en volgens dagblad De Pers is hij de toekomst.

Bedrijfskundige Aitblal (Amsterdam, 1978) zat in het zakenleven maar switchte naar een – betaalde –baan bij de Vrijwilligerscentrale Amsterdam. Nu werkt hij aan een evenementenbureau voor moslims, waarmee hij onder meer ‘Allah made me funny’ naar Nederland wil halen, een groep Amerikaanse, islamitische stand-up comedians.

Verder zit hij bij IslaamAangenaam, een club islamitische jongeren die geloofsgenoten wil aansporen zich in te zetten voor de samenleving. Een uitgebreid interview met journalist Kustaw Bessems is te lezen in dagblad De Pers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.