Wilders wil Koran verbieden

koranAnti-islam politicus Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) wil de Koran verbieden. Hij schrijft dit woensdag in een ingezonden brief in de Volkskrant. Wilders vindt de Koran een fascistisch boek dat oproept tot geweld.

Hij noemt het heilige boek van moslims ,,het islamitische Mein Kampf”. Dit laatste boek mag sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer in Nederland worden verkocht. Wilders meent dat de Koran net als Mein Kampf verboden moet worden. Het gebruik van de Koran in huiselijke kring en in de moskee, moet ook worden bestraft, aldus Wilders in de Volkskrant.

Een verbod op de Koran is een duidelijk signaal aan islamisten die de Koran als ,,excuus en inspiratie” voor geweld gebruiken, meent het Kamerlid. ,,Genoeg is genoeg, stelt de PVV-voorman.

25 REACTIES

 1. Salam Oe3laikom,
  Kunnen we niet een demonstratie organiseren tegen die Wilders, maar wij kunnen niet demonstereren, zullen we dan aangift doen tegen deze Wilde_Niks
  We moeten in iedere geval stappen ondernemen om ons geluid te laten horen.
  Hoe is het mogelijk, dat zo’n varken het in zijn hoofd haalt om ons Heilige boek het licht voor alle mensheid zo te beschrijven.
  Laten we op een of andere manier ons mening horen maar wel op vredige en effectieve manier.

 2. Wilders slaat hier de plank volkomen mis door de koran te willen verbieden, sterker nog hiermee wakker je naar mijn idee het extremisme alleen maar aan Dat je de lieden die de koran als excuus en inspiratie gebruiken om geweld te gebruiken keihard aanpakt dat vind ik prima. Eigenlijk besmeuren zij de koran en zouden ze overal geweerd moeten worden.

 3. wilders slaat hier idd de plank weer es mis en loopt als een olifant door de islamitische porseleinkastt. jammer dat ie man moslims alleen maar als onderdeel van een probleem ziet en niet als uitdaging om problemen op te lossen

  koran verbieden voor extremen en zo die bv in gevangenis zitten vind ik prima halen ze daar tenminstre geen insiratie meer uit

  wel graag de discussie netjes houden hier en niet zoals de eerste arahma incha alla om wilders een varken te noemen. dat past niet !!! het is een mens van vlees en bloed. begeef je niet op zijn denk en handelnivo qua taalgebruik

 4. Verbieden om te lezen en of te hebben!! Een goede moslim(a) dient de koran uit zijn hoofd te kennen? Wat te doen met die mensen? De koran vergelijken met mein kampf en een fascistische boek getuigt niet alleen provocatie maar van een walgelijke vergelijking. Wie is nou een fascist? Een fascist (Mussolini) is iemand die andermans geloof en ideeën verbiedt, hier doet Wilders precies hetzelfde. De moslims verbieden hun geloof te belijden. Bij deze vergelijk ik Wilders met Hitler, Mussolini en Franco.

 5. Deuitspraken van deze man hebben geen enkele binding met de vrijheid van meningsuiting.
  Deze uitspraken zijn gewoon grof,beledigend,kwetsend,grievend en getuigen van een intolerantie dit zijn weerga niet kent.
  Het verbaast me nog steeds dat er door de andere politieke partijen geen enkele afwijzende uitspraak is gedaan.
  Allereerst is het belangrijk dat men de rust en kalmte bewaard en overziet tot welke politiek protest men kan komen op een correcte wijze.
  Vloek en scheldpartijen zullen alleen maar medestanders van hem aantrekken om zoveel mogelijk onrust te stoken op de site.
  Het zal me niet verwonderen als dat de betrokken Jami die de reden is voor deze uitspraken overgaat van de PVDA naar de PVv en we een 2e situatie van Hirsi krijgen.

 6. Arahma incha allah??? Jij hebt ook meteen vooroordelen
  wij kunnen niet demonstereren Jah jij niet spreek voor je zelf, kom je veel veder dan voor anderen te spreken safi? en tja wat die wilders betreft die gaat ze dood tegenmoet komen het is een kwetsie van tijd…gwn even afwachten mensen, en dat er ook relen komen net als in frankrijk dat is ook al gezegt via de media en dat is ook een kwetsie van tijd …..

 7. nu gaaaaaaaaaaat hij echt te ver.
  deze man doet echt alles om in de aandacht te komen.
  dan moeten ze de bijbel en de thora ook afschaffen.
  betekent geen vrijheid van geloofsovertuiging. en wanneer 1 geloof dit niet mag, mag het andere ook niet.
  maar ja we weten allemaal dat wilders dom ne onwetend is.

 8. @Arahma incha allah .

  Wilders mag dag gewoon zeggen, of het nu leuk is of niet.
  Dat staat in de grondwet.

  Net zoals elk individu zijn gewoon zijn geloof mag beleven, en bijeenkomsten mag organiseren in de vorm van diensten.
  want dat staat ook in de grondwet.

  En je raad het al,
  De Zolang de Koran/thora/bijbel of welk boek dan ook niet aanzet tot dingen die bij de wet verboden zijn, mogen ook deze gewoon bestaan.
  want ook dat staat in de grondwet.

  Enige manier om een religieus boek te verbieden is door het veranderen van grondwet, en dat is het moeilijkste en meest uitgebreide politieke proces in Nederland die er bestaat.

  En by the way, dit is gewoon een stormpje in een glas water waar nooit iets mee zal gebeuren.

  In plaats van boos te zijn, kun je beter blij zijn dat hij door dit soort uitspraken zijn geloofwaardigheid ondermijnt.

  Ik hoop alleen niet dat iemand zo stom is om hem nu wat aan te doen of te bedreigen.
  Want door zo een soort actie krijgt hij weer sympathy van de bevolking,
  en zijn gelijk in zijn uitspraken, door een “zie je nou wel” effect.

 9. die bezem maakt mij kankkeerr geakk als ik hem tegen kom dan gaan we zien en jah HIJ maakt mij aggressieff niet de koran die maakt mij juist rustig maar die domme ezel kom ik wel een xtje tegen inshalla

 10. Even kort en goed! Ons land heeft te maken met de uitlopers van een fundamentalistische beweging die zich stelselmatig beroept op de Islam. Een beweging die een theocratie voorstaat, waarin mensenrechten geen plaats hebben en waarvan haat en onderdrukking essentiele componenten zijn. Het terreur die hieruit op alle fronten in welke vorm dan ook voortvloeit, vormt een fundamentele bedreiging van onze rechtsstaat! En ik durf op deze site te zeggen: Blijf af van onze kernnormen en waarden! De grens is bereikt! Genoeg is genoeg!

  We kunnen niet week in week uit constateren dat getreiter, vernielingen, mishandelingen, homo-haat, joden-haat, onderdrukking, beledigingen etc bij klaarlichte dag iedereen overal kunnen treffen en tegelijkertijd beweren dat wij een rechtsstaat hebben die prima functioneert.

  En daarom zo voorspel ik: Zal de Groep Wilders groter en groter worden! Wij zwichten niet voor tirannie! Onze vrijheid, onze kernnormen en waarden zullen wij blijven verdedigen!

  De tirannie intimidatie/geweld en bedreiging met geweld mag geen belemmering vormen in het voortbestaan van de Nederlandse rechtsstaat! Daar zullen wij ons tegen verzetten. “zacht” als het kan en “Hard” als het moet! Wij hebben een Wet en Regelgeving. Schelden en vloeken op anderen is een gebrek aan macht en overtuiging. Zo laat je zien dat je uitschot bent!

 11. Als een christenfundamentalist de bijbel letterlijk gaat interpeteren kun je de bijbel ook wel verbieden.
  Politiek is evengoed gevaarlijk,demagogie en beivloeden ten eigen bate.
  Angst creeeren om er zelf de oplossing voor te pretenderen te zijn.
  Nuchter blijven en helder denken is de eige remedie voor mensen die beinvloed worden en jou of je medemens willen uitlokken.

 12. Salaam wa alaikoum warahmatollah wa barakatuh geachte,,, Broeders en Zusters..

  Het wordt eens tijd dat we onze handen ineen gaan slaan want we worden met de dag erger bedreigd in dit land en dat is naar mijn idee volkomen gevaarlijk!! want ik weet een ding zeker de geschiedenis gaat zich herhalen in dit land en dan bedoel ik de wreedheden die 50 jaartjes terug in dit landje gebeurt zijn dus hierbij roep ik alle Broeders en Zusters om zo spoedig mogelijk een vreedzame Demonstratie te gaan organiseren en houden en dan niet met 1000 man maar alle moslims die in dit land wonen eens willen opstaan zodat we op een vreedzame manier onze geluid kunnen laten horen, want dit kan niet en mag niet verder gaan we worden compleet bedreigd in dit land zoals zijn domme uitspraak het in bezit hebben van een koran is strafbaar waar gaat dit heen worden we strax ook als moslims nog verboden..???? wat voor uitspraak gaat hij verder nog in de toekomst doen zoals wie moslim is moet opgesloten worden ik denk dat dat zijn volgende domme uitspraak gaat worden dus broeders en zusters we moeten nu echt op gaan staan want we worden compleet bedreigd in dit land.

  Ws wr wb. beste broeders en zusters

 13. Een buitengewoon stomme reactie van Wilders , in alle opzichten. Het getuigt van minachting voor het allerhoogste dat de Moslim bezit ; zijn heilig boek. Op zo’n respectloze , ja haast minachtende manier over de Koran schrijven geeft een Nederlandse volksvertegenwoordiger geen pas.
  Ik denk dan ook , dat hij zichzelf hiermee behoorlijk in de voet heeft geschoten , want vele weldenkende medestanders zullen dit idee van Wilders als volstrekt doorgeschoten wartaal beschouwen.

  Dit laat natuurlijk onverlet , dat de aanleiding voor deze uitbarsting ook in alle opzichten in strijd is met Nederlandse democratische beginselen. In Nederland mag je van geloof veranderen , afvallig worden , kritiek leveren op je vroegere godsdienst enz. Dat maakt Nederland nu juist een vrij land!
  Er zijn zeer vele oprechte Christenen in Nederland die weten hoe het voelt om in je diepste religieuze gevoelens gekwetst te worden.
  Maar grijpen naar geweld heeft nog nooit iemand op andere gedachten gebracht. ‘Wie naar het zwaard grijpt , zal door het zwaard omkomen ‘.

 14. mensen , schenk hier geen aandacht meer aan , deze man is al lang uitgepraat, of beter gezegd uitgeblaft. dus mensen a.u.b laat hem maar blaffen en niet meer reageren . ook voor mij is de islam nog altijd de waarheid en niets anders, zonder dat hij dat beseft is hij in een onmogelijke situatie terecht gekomen , dat hij nog alleen de islam ziet als een probleem . maar naar mij mening is hij de grote probleem in dit land samen met de achterban van hem.

  maar dit was wel de laatste keer dat deze man aandacht van mij krijgt. dus broeders en zusters doe ook het zelfde, en dan heeft hij niets meer te blaffen, weet jullie nog blaffende honden bijten niet.

 15. Salam Allah 3alaykum,

  Ik ben het volledig eens met Arahma InshaAllah als die zegt dat wij, als ingeburgerde, vredelievende moslims, die volkomen deel uitmaken van de Nederlandse samenleving onze stem moeten laten horen. Als het via een demonstratie duidelijk naar voren komt dat wij het meer dan genoeg vinden, al die uitspraken van een krankzinnige moslimhater die maar één doel in dit leven heeft: haat zaaien tegenover moslims, dan moeten we inderdaad een demonstratie houden. Zo kan het niet langer doorgaan, steeds maar weer hardere woorden en beledigingen tegenover ons geloof en onze heilig boek. En zoals Sandokando al aanhaalde bereikt WIlders niets meer dan nog meer extremisme en fundamentalisme. Als het waar was dat de koran alleen maar tot haat en geweld oproept, zouden we met 1 miljoen moslims een totale puinhoop van Nederland hebben gemaakt. Dit is niet het geval, en het zal het ook niet worden zolang we in onze waarde worden gelaten en niet steeds maar in de verdediging moeten schieten omdat de andere ons steeds in het kwaad daglicht plaatst.
  Maar gelukkig is en zal er altijd iets blijven die ons hoop blijft geven: Ena Allaha ma3a sabereen.
  Wassalaam

 16. Ik wil iedereen aanraden om naar de site

  http://www.geertwilders.nl

  te gaan en het gehele stuk te lezen zoals dat gepubliceerd is in de Trouw.
  Dan zullen voor menig een de ogen open gaan om te zien wat voor man dit eigenlijk is en wat voor opvattingen hij ook over de Islam en ons land heeft.

 17. bedankt Henk-Rotterdam voor die web site zo kon ik deze naar die facist sturen: om te beginnen zeg ik je jij bent de echte duivel en een wilde varken denk je dat de heilige qoran van jou is om die te kunnen verbieden laat me niet lachen aub denk je dat je zo in de strijd bent tegen moslims ondertussen ben je in de strijd tegen allah allah zal die verdedigen tot nu toe heeft niemand dat kunnen doen jij stelt niks voor facist tegenover de faraos kijk wat allah ermee had gedaan heeft hem als voorbeeld gelaten voor de mensheid maar ja je bent blind maar allah niet hij weet waar je mee bezig bent wil je eindigen zoals die vriendje van je(theo van men……)en je zult in de vuilnisbak van geschiedenis komen en wordt je een voorbeeld voor facisten zoals je ik ben niet bang van je en we verdedigen onze heilige qoran met hart en ziel en jij zult falen en verslagen worden alles zal tegen je gebruikt worden je weet niet wat ik bedoel zeker ?hahaa lomperik dat je bent

 18. inderdaad die wilde varken is niet alleen zijn weg kwijt maar ook zijn kluts kwijt en zorgt voor haat tussen bevolkingsgroepen hij mag wel iets zegen tegen zijn vrouw ik zal jullie hun geheim vertellen die hoer van hem die wordt geneukt door zijn vrienden dan nog aah jaa eigen volk eerst hij heeft geen eergevoel zelfs dieren laten dit niet toe hij is nog erger dan een dier en wij moeten hem nog serieus nemen ik denk dat zijn vrouw niet genoeg aan hem heeft en weet dat hij geen man is zij wacht alleen op zijn dood dat zij alles kan erven goed voor hun.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.