Harde kritiek op voorstel koranverbod

WildersDe oproep van anti-Islam politicus Geert Wilders om de koran te verbieden is beledigend en schadelijk voor de verhoudingen in de samenleving. Wilders tornt aan het klimaat van verdraagzaamheid door alle moslims in een kwaad daglicht te stellen. In die scherpe bewoordingen heeft het kabinet gisteren afstand genomen van het voorstel van de leider van de Partij voor de Vrijheid het bezit en gebruik van de koran te verbieden.

Ook de Kamerfracties kraken volgens het Algemeen Dagblad Wilders’ pleidooi. Een koranverbod staat volgens hen haaks op de godsdienstvrijheid en vrije meningsuiting. Veel partijen vinden Wilders ‘doorgeslagen’. „Geert is de weg kwijt,”zegt VVD-Kamerlid Zijlstra. Zelfs deFilip Dewinter, voorman van de rechts-nationalistische politieke partij Vlaams Belang, ziet niets in een koranverbod, wegens de vrijheid van meningsuiting. Bovendien voorspelt Dewinter dat een verbod op de Koran het tegengestelde effect zal sorteren. ,,Dit komt als een boemerang terecht. Moslims zullen juist meer radicaliseren,’’ denkt hij.

Vertegenwoordigers van Nederlandse moslims reageren gelaten op de aanval van Wilders op hun geloof. Voorzitter Abdeljamid Khairoun van de Nederlandse Moslimraad vindt dat Wilders lijdt aan een ‘religiesyndroom’ en rukt hij passages uit de koran uit hun verband. Volgens het Contactorgaan Moslims en Overheid is Wilders er vooral op uit meer aanhang te krijgen.

Volgens de krant heeft een advocaat uit Lelystad woensdag bij de politie aangifte gedaan tegen Geert Wilders. Volgens advocaat Els Lucas zet de politicus in een ingezonden brief in de Volkskrant aan tot haat tussen bevolkingsgroepen.

1 REACTIE

  1. inderdaad die wilde varken is niet alleen zijn weg kwijt maar ook zijn kluts kwijt en zorgt voor haat tussen bevolkingsgroepen hij mag wel iets zegen tegen zijn vrouw ik zal jullie hun geheim vertellen die hoer van hem die wordt geneukt door zijn vrienden dan nog aah jaa eigen volk eerst hij heeft geen eergevoel zelfs dieren laten dit niet toe hij is nog erger dan een dier en wij moeten hem nog serieus nemen ik denk dat zijn vrouw niet genoeg aan hem heeft en weet dat hij geen man is zij wacht alleen op zijn dood dat zij alles kan erven goed voor hun.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.