Moslim Raad wil dialoog met Wilders

KoranDe Nederlandse Moslim Raad (NMR) betreurt het feit dat PVV-voorman Geert Wilders wederom een verbod op de koran heeft bepleit. Wilders doet met een dergelijke uitspraak geweld aan het Nederlandse grondrecht van vrijheid van godsdienst. Voor Nederlandse moslims geldt de koran namelijk als richtsnoer om zijn of haar persoonlijke leven in te richten. Door op te roepen tot een verbod wil Wilders feitelijk aan moslims de basis van hun godsdienstbeleving onttrekken.

Moslims geloven dat de koran veertien eeuwen geleden werd geopenbaard. Ze lezen hun heilige boek daarom ook in de geest van de tijd waarin de profeet Mohammed heeft geleefd en streven hierbij naar een toepassing die recht doet aan het hier en nu. In de koran vinden moslims de aansporing en handreikingen om respectvol en vreedzaam samen te leven met geloofsgenoten en met niet-moslims, inclusief personen die de islam kritisch benaderen. In dit licht vindt de NMR verdieping van de discussie noodzakelijk om te komen tot een genuanceerd beeld over de islam, de koran en de leefwijze van moslims.

De NMR begrijpt de zorgen van Geert Wilders en van de vele Nederlanders die op zijn partij hebben gestemd. Tegelijkertijd vindt de NMR – net als veel Nederlanders die niet op de PVV stemden – dat je een boek niet de schuld kunt geven van gewelddadige acties van individuen of groepen. Als Geert Wilders de koran niet begrijpend kan lezen, dan rechtvaardigt dit een uitnodiging van de NMR aan de PVV om samen te komen tot een constructieve dialoog. Hiermee wil de NMR een bijdrage leveren aan de bestrijding van polarisatie en gevoelens van angst binnen de Nederlandse samenleving.

10 REACTIES

 1. Misschien moet De Nederlandse Moslim Raad zich niet zo druk maken om 1 of andere Wilders die de Koran niet goed kan lezen.

  Maar misschien moet De Nederlandse Moslim Raad zich eerst eens druk maken om de imans, en hun hun volgelingen die het boek niet goed kunnen interpreteren?
  Laat staan het te verkondiggen.

 2. Als Wilders de uitnodiging aanvaard beloof ik ………
  Nee,ik hoefniks te beloven want hij doet het toch niet,hij gaat nooit met zijn “tegenstanders”in debat heeft hij eens gezegd om dat het geen toegevoegde waarde heeft voor zijn standpunten en die zijn duidelijk volgens hem.
  Lees zijn orginele complete intervieuw op zijn site en in de krant Trouw en zie wat voor figuur het is.

 3. De burgermeester,

  het is IMAM en geen IMAN, met iman bedoel je geloof, maar imam betekent heel anders, namelijk een man die verantwoordelijk is voor het verrichten van het gebed. Maar die is alsnog geen geleerde.

 4. Deze opname zijn volgens mij gemaakt in 2002/3 voor of na de inval in Afghanistan en werden gebruikt als bewijs om een imam in Engeland een preek verbod op te leggen en het land uit te zetten.
  Veel van deze opname waren toen ook al te zien.
  En het is weer heel toevallig dat alleen de Telegraaf hiermede komt na zoveel jaar.
  Ik noem dat manupilatie van de opinie.

 5. Hallo Burgemeester,

  Ik hoef niet naar jou filmpjes te kijken, ik kan het je zo ook uit leggen iemand zijn leven kun je nooit garanderen de meeste mensen zijn zo erg bezig met dit leven dat ze denken dat ze in het paradijs leven ze zijn vergeten dat we allemaal dood gaan en dat het bij dit leven hoort daar kan je niks tegen doen. We weten niet wanneer het mijn dag is of jou dag. We weten niet hoe we dood zullen gaan door ziekte of moord of ongeluk of wat dan ook het maakt niet zoveel uit want daar ontkom je toch niet aan ook al heb je veel beveiligers om jou heen als de dood je komt halen dan zeg je ALLAH waarom heb ik mijn best niet gedaan en niet in je gelooft waarom heb ik me altijd alleen maar met de zaken van anderen bemoeit waarom had ik altijd kritiek op anderen waarom zocht ik niet zelf naar kennis over de islam laat me terug gaan op het leven op aarde ik beloof u het deze keer goed te doen,nee niemand komt dan terug de weg terug kan niet het is te laat JE KANS HAD JE, BESTE MENSEN MAAK HET BESTE VAN JE LEVEN VOOR HET TE LAAT IS EN JE STRAKS SPIJT HEBT.

 6. om te beginnen zeg ik tegen wilders je praat zo over onze profeet je hebt een gevoelige snaar geraakt het zal je spijten ?zijn dat jou woorden of ben je verplicht dat te zegen of krijg je daar geld voor bestel dan maar jou eigen doodskist met dat geld want het zal onverwacht zijn (zoals je vriendje)en je zult ervan lusten je weet wel dat je zo je eigen graf graaft we verdedigen onze profeet met hart en ziel en ben niet bang om dat allemaal te zegen ben geen terrorist maar ik zal je graag willen terroriseren hij is de beste wat de mensheid is overkomen je bent een lafaard(chiken) ga kijken in de spiegel en je zult zien wie de echte duivel is je hebt verschilende gezichten je lijkt ook op een varken… en het is goed wat met je vriendje (theo van mijn kloote)is gebeurt eigen schuld dikke built Boontje komt om zijn loontje ik pis op zijn graf en binnen kort op die van je het sta je nog erger te wachten en zeg maar dat moslims lhamdo lilah alleen maar groeien en groeien (crepeer) zo veel nederlanders die moslims worden ontelbaar en nog veel meer andere nationaliteiten en je kunt er niks aan doen en nederland is niet van je vader en niet van je moeder ok en zeker niet van je weet je we blijven hier op je hart zitten zo voel je het he en gaan nergens naar toe tot jij oprot naar je donkere graf waar je je verdiende loon zult krijgen ah ja een vraagje jullie land? hahaa (corectie) de hele wereld is van allah en jij ook lomperik en een dmerik dat je bent je strijd niet echt tegen moslims maar wel tegen allah de enige echte loser meen je dat je stelt niks voor en dat weet je en we mogen gaan en staan waar we willen (crepeer)en je kunt niks veranderen (crepeer)wat je ook doet we zijn vrij geboren en lopen vrij in de nederlandse straten en in heel de wereld rond zonder bang te zijn van racisten en facisten zoals jij dat durf je niet he op straat vrij te lopen zonder bang, bevreesd, bezorgd, benauwd, vervaard, angstig, vreselijk, vreesachtig ongerust, verlangend, begerig nerveus, zenuwachtig, zenuw-, bang, gespierd, pezig timide, verlegen, bang, bedeesd, beschroomd, benepen winderig, opgeblazen, wind verwekkend, breedspraki kleinmoedig, laf, lafhartig, vreesachtig, versaagdje je weet wat wat met zal gebeuren en het zal toch gebeuren (belooft)je weet zelf dat je geen leven hebt je leven is een hell door de moslims die van niemand bang zijn en zeker niet van je je stelt niks voor en een stinkerd dat je bent die pen van je eerst in je gat reet steken en dan in je neus gat…steek maar nog dieper in ,je tijd komt nog dat mag je zeker van zijn zoals alle machtige hitlers voor je bent niks tgenover hun van ons kan je je verbergen vluchten en verstopen maar niet van allah hij weet alles over jou en weet wat je plannen zijn.
  redouane belgie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.