Wilders doet aangifte tegen rapper

Rapper Appa is weer terugGeert Wilders zal zo snel mogelijk aangifte doen tegen rapper Appa, die vrijdag in De Pers zegt het niet erg te vinden als iemand Wilders ,,een kogel door zijn kop schiet”. Dat liet een woordvoerder van Wilders’ anti-Islam Partij voor de Vrijheid vrijdag weten.

Appa, die naar eigen zeggen een grote groep moslimjongeren in achterstandswijken vertegenwoordigt, zegt in De Pers: ,,Als ik Wilders ooit tegenkom, is ‘ie van mij. Ik zweer je, ik pak hem aan. En er zijn meer mensen bij wie die behoefte groeit. Men moet niet raar opkijken als Mohammed C. binnenkort opstaat. Als iemand een kogel door zijn fokking kop schiet, vind ik dat niet erg.” Wilders voelt zich bedreigd door de uitlatingen van de rapper.

Appa: “De Koran verbranden, die man is een aandachtsgeil hoertje en de media geven hem keer op keer een podium. Wat moeten wij hiermee? Onze bek houden en vertrouwen op het rechtssys­teem? Hoe lang is dit nu al gaande?”

UPDATE:
Appa heeft inmiddels een reactie gegeven n.a.v. de aangifte van Wilders. Deze is te lezen op MaghrebMagazine.NL.

23 REACTIES

 1. Als iemand gaat lopen verkondigen dat boeren minderwaardige mensen zijn, dat ze niet thuis horen in onze samenleving en dat het een achterlijk soort volk is met een achterhaalde cultuur, zul je zien dat enkele radicale boeren óók met doodsbedreigingen komen. Radicale actie = radicale reactie. Een simpel principe. Wilders zaait wat hij oogst, en gaat dan roepen hoe erg die moslims zijn. Hypocriet!

  mh – Vlaardingen – 10/08/07 – 11:29:43

  (Gelezen op het forum van AD en het er roerend mee eens)

 2. De agressieve Moslim-aanhang het fundamentele theocratische heilsleer die zich stelselmatig te pas en/of te onpas beroept op de koran, de Wet en regelgeving zoals die hier gelden aan hun laars lappen en overal schijt aan hebben, is vergelijkbaar met het Fascisme!

  We kunnen niet week in week uit constateren dat getreiter, vernielingen, mishandelingen, straatterreur, homohaat, jodenhaat, de wensen aan de zgn afvalligen, onderdrukking, eerwraak, bij klaarlichte dag alles en iedereen kunnen treffen en tegelijkertijd maar beweren alsof het de gewoonste zaak is van de wereld! En daarom durf ik ook op deze site zonder enige twijfel kenbaar te maken dat juist deze agressors die voor geen reden vatbaar zijn en vol zitten van haat en wrok tegen onze westerse moderniteit, een stelletje Fascisten zijn! Ik zal je daarvan een definitie geven:
  En ik zal daar nooit voor zwichten! ZIJ BLIJVEN AF VAN ONZE KERNNORMEN EN WAARDEN!

  Het begrip ‘fascisme’ is niet eenduidig te definiëren. Het is een dermate complex en gevarieerd verschijnsel, dat het moeilijk in een beknopte omschrijving is weer te geven. Toch zijn er wel een aantal basiskenmerken van te geven, die het fascisme omschrijven en afbakenen in relatie tot andere politieke stromingen. Deze zijn:

  Het fascisme is de tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen.
  Het fascisme minacht contemporaine conservatieve instellingen.
  Het fascisme vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, in zoverre dat is gericht op de omverwerping van de bestaande maatschappelijke orde.
  Het fascisme kent een autoritaire structuur met aan het hoofd daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden toegeschreven.
  Het fascisme streeft naar de instelling van een politieke dictatuur.
  Het fascisme streeft naar de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties.
  Het fascisme is extreem nationalistisch.
  Het fascisme pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven temidden van andere staten.
  Het fascisme berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse.
  Het fascisme streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen.

 3. De aangifte is gewoon een poging om de aandacht van zijn uitspraken af te leiden.
  Het is jammer voor hem maar geen van de uitspraken heeft een juridische onderbouwing die strafvervolging mogelijk maakt.
  Als hij zegt “als ik hem tegen kom dat pak ik hem aan”is dat geen strafbaarfeit inzake bedreiging omdat de onderbouwing middels het aangeven van datgene waarmee hij gaat doen ontbreekt.
  Zo kan met zeggen “ik sla je hersen in”en dat is geen strafbaar feit,maar zeg je “ik sla je hersens in met een voorhamer” is dat wel een strafbaar feit omdat je aangeeft waarmee je het feit gaat plegen.
  Ook zijn opmerking dat hij geen traan zal laten omdat een ander een kogel afschiet op iemand is geen strafbaar feit in de zin van bedreiging.
  Voor de goede orde zal de justtitie de klacht in ontvangst nemen om over enige tijd concluderen dat er geen gronden zijn om over te gaan tot strafververvolging

 4. inayat wat een onzin verkondig je . ook al is wilders 100 x fout op deze maniet moet zo’n omhoogevallen rapper niet reageren stap naar de rechter dan ofso maak een vlamende protest r ap bv

  dus vind ik jouw mening ondoordacht !!!

 5. En als nou iemand gaat roepen dat ongelovigen en homos minderwaardige mensen zijn die niet thuishoren in onze samenleving?

  Is het dan ok om zo een iemand met de dood te bedreigen?

 6. Als ik Wilders ergens tegenkom, schiet ik hem niet door zijn kop. Ik groet hem en stel voor om een gesprek met hem te voeren als hij instemt. Dat is de manier hoe men met zulke type personen moet omgaan. Als je hem door zijn kop schiet, dan bevestig je juist wat hij zegt en geef je hem juist gelijk. Met geweld lost men niets op. Geweld is een middel van zwakken.

  En die Appa vind ik net als Wilders achterlijk. Hij is dom. Ik zeg tegen Appa: als je niet tevreden bent met het rechtsysteem, dan moet je op de juiste manier proberen wat daaraan te veranderen, maar niet met geweld.

 7. Het lijkt soms net op een voetbalwedstrijd waarbij beide teams steeds hun uiterste best doen om in eigen doel te schieten. Zo moeilijk kan het toch niet uit te rekenen zijn, zelfs voor een rapper, dat het niet erg slim is om ammunitie te gooien naar degene die jou in het vizier heeft.

  Is de debieldichtheid in Nederland soms over een bepaalde grenswaarde gegaan, dat er autokatalyse is opgetreden?

 8. […] verschillende media, waaronder Maghreb.NL, staat te lezen dat Geert Wilders aangifte doet tegen Appa wegens bedreiging wegens uitlatingen die […]

 9. Peter geeft een aardige omschrijving van het model dat Wilders’ voor ogen staat. Inderdaad heeft Wilders’ ideologie en ideaal grote overeenkomsten met klassiek fascisme. Op alle genoemde punten scoort hij erg hoog. Als Peter dit bij het opschrijven niet is opgevallen dan zijn Peter’s met hoofdletter geschreven “kernnormen en waarden,” kennelijk niet zo onverenigbaar met fascisme als hij graag wil doen voorkomen. Twee andere kenmerken van klassiek fascisme dat hier opvallend ontbreekt is een obsessie met (staats)veiligheid en een wijd verbreid wantrouwen t.o.v. intellectualisme en de onderkenning van de complexiteit van sociale vraagstukken; zelfs de taal zelf moet worden versimpeld.

  Dat zijn gelijk ook de tekenen die zich ook wat minder lenen voor een karikaturisering.

  De reaktie van de rapper op de aangifte van Wilders is het tweede ding dat had hij beter achterwege had kunnen laten. Iemand zou die jongen eens wegwijs moeten maken in de wetten en regels van de massacommunicatie.

 10. Ik wou nog zo niet reageren, maar jullie dwingen mij.

  Punt 1: Wilders maakt iedereen zwart, beledigt, zet aan tot haat en discrimineert. Maakt ruim gebruik van de ”vrijheid van meningsuiting” (die hij trouwens misbruikt). Dat moet wel iedereen slikken en er wordt niet over gerept. Maar zodra iemand al zijn naam uitspreekt voelt hij zich “bedreigd” en gaat aangifte doen, zoals bijvoorbeeld tegen die kunstenaar. Oppeens is er geen sprake van die ”vrijheids van meningsuiting”. Dus in feite is het ”vrijheids van meningsuiting” wanneer het hem uit komt.

  Punt 2: Niet de koran radicalliseert, Wilders is de grootste radicallisator. Dankzij hem voelt men zich nog dieper verbonden met de islam.

  Punt 3: Peter probeer niet interessant over te komen met je op-google-gezochte-woordjes dat maakt je verhaal niet interessanter.

  Punt 4: Waarom moeten jullie (ja jullie praten over ”zij”) waarom moeten jullie alles wat anti-islam is breed uitmeten op tv. Hebben jullie behoefte om de islam als boksbal te gebruiken. Ik heb nooit gehoord van een ex-christen comité. Nu zich een gevluchtte mishandelde iranier meld als ex-moslim moet het in alle kranten staan. Dan is hij ex-moslim denk je dat iemand naar hem om zou kijken. Weet je hoeveel er niet of ex-moslims zijn. Jullie hebben blijkbaar om in te spelen op de islam. ‘

  Punt 5: Homo’s worden overal mishandeld door elke soort. Of zullen wij het gaan spelen dat jullie, jullie kinderen, vrouwen vermoorden in al die familiedrama’s in nederland. Precies want daar zijn jullie bedreven in. Kijk nu doe ik wat jullie ook doen, en dat is iedereen over 1 kam scheren. Voor jou een tip: KOOP MAAR EEN NIEUW KAM > WANT DEZE MOCROS ZIJN NIET TE KAMMEN.

 11. @henk.

  “Ik sla je de hersenen in”
  is een feitelijke bedreiging, net zoals “ik maak je dood”
  daar hoef je niet bij te vermelden hoe en waarmee je dat gaat doen.

  Een opmerking als “ik pak jou nog wel een keer” of zo is dan weer niet strafbaar.

  Bedreiging is strafbaar gesteld in artikel 285 van het wetboek van strafrecht en zoals we inmiddels weten is het leerzaam om de verschillende elementen in een zodanige artikel eens op een rijtje te zetten. Dit artikel wijkt enigszins af van de andere artikelen door niet de elementen te beschrijven die de bedreiging vormen. Het artikel somt eenvoudig op waarmee gedreigd moet worden om een strafbare bedreiging op te leveren.

  Het artikel luidt:

  BEDREIGING

  met openlijk geweld met verenigde krachten tegen personen of goederen
  met geweld tegen een internationaal beschermd persoon of diens beschermde goederen

  met enig misdrijf waardoor de algemene veiligheid van personen of goederen in gevaar wordt gebracht

  met verkrachting

  met feitelijke aanranding der eerbaarheid

  met enig misdrijf tegen het leven gericht

  met gijzeling

  met zware mishandeling

 12. Dat de Koran sommige geweldadige teksten bevat, is een feit. God geeft moslims het recht om geweld te gebruiken in sommige situaties. Moslims hebben het recht om zichzelf te verdedigen en daar is geweld soms jammer nodig. Als men bijvoorbeeld in Irak geweld gebruikt tegen de Amerikkanen, dan is het een legtiem middel. De Amerikkanen zijn daar vernietigend gekomen en hebben het land ontwricht en in een chaos gebracht. Het land waar de beschaving als eerste is ontstaan is niet anders dan een bloedbad geworden. De Amerikkanen zijn schuldig. De Amerikkanen hebben de meeste misdaden begaan tegen de mensheid. Wie geven wij de schuld? De democratie? Amerika is toch het land van democratie? Zo zie je maar, dat zelfs in de naam van democratie misdaden tegen de mensheid worden gepleegd.

  De Islam basseert zich op de werkelijkheid en geeft de mens het recht om geweld te gebruiken als laatste middel om zijn eer, vrijheid en recht te beschermen, maar heeft duidelijke regels gesteld. Zo is het absoluut verboden om kinderen, vrouwen en bejaarden te doden. Moslims kunnen makkelijk concluderen dat groeperingen zoals Taliban en Alqaida tegen het geloof handelen als ze aanslagen plegen waarbij kinderen, vrouwen en onschuldige mensen worden vermoord. Moslims moeten afstand nemen van deze groepen zoals Taliban en Al Qaida omdat ze tegen het geloof handelen, maar moslims moeten duidelijk maken dat ze ook het recht hebben om zichzelf te beschermen als hun land binnen wordt gevallen.

 13. APPAMAN is the box fuck wilders en zijn fucking aanhang fuck discussie met een facistische idioot valt niet eens te praten wat appa heeft gezegd is niet verkeerd hij heeft gelijk je moet niet raar opkijken als iemand die wilders door zijn koppie knalt want wat hij doet is geen rekening houden met gevoelens van moslims geen respect voor moslims what the fuck is zijn bedoeling de islam is geen grap en de koran zal nooit aangeraakt worden het heilige boek wordt al beschermd door allah SWT. en wilders is een ziek mannetje die aandacht tekort heeft en probeert hoog te komen door een haat te creeeren via ontevredenheid van een stuk volkje hun stem wil winnen. wij zijn niet dom maar wanneer je tijd is gekomen is die gekomen en niemand zal je beschermen je straf wacht je op ik maak geen woorden of geweld aan jouw vuil je bent een stuk stront dat altijd laag zal blijven wat jij als laatste zal horen is klik klik boem boem

 14. Dat heet ironie sandokando.

  Maar het is ook zó idioot om een aantal soms half, soms helemaal ongerelateerde sociale misstanden te schuiven op één grote bult en dat dan fundamentalisme te noemen en hieruit de conclusie te trekken dat dit fascisme is, om dit vervolgens af te meten tegen een aantal herkenningspunten van klassiek fascisme die hier in de verste verte niet op van toepassing zijn, maar wèl perfect passen op het ideaalbeeld dat Wilders’ anti-partij ‘hun’ mensen voorhoudt.

  Ik heb het gevoel als ik om me heen kijk, dat langzamerhand steeds meer mensen het gelukkig steeds helderder voor ogen komt te staan dat alleen extremisten garen spinnen bij polarisatie in een samenleving. Alles in dit universum bestaat uit velden en polen creeren tegenpolen. Hoge veldsterktes beperken de individuele bewegingsruimte.

 15. Klopt “ik maak je af” is niet strafbaar.

  @Said. Ik ben het in principe met je eens dat iraq zich tegen amerika mag verdedigen, aangezien ze met een heel vervelend spelletje bezig zijn.

  Dat een vredesmacht een land invalt mag alleen in mijn ogen om de bevolking te ontzetten van een tiranie/dictatuur dan wel een anarcistische situatie.

  Ik had liever gezien dat amerika sommige afrikaanse landen was gaan helpen, waar wel complete chaos heerst. en waar extremistische moslims bezig zijn de islamitische wet met geweld te installeren, maar dat is weer een heel ander onderwerp eigenlijk.

  Maar ik denk wel dat daar de angst van veel mensen in Nederland vandaan komt.

 16. Hallo allemaal,

  Ik zal ook eens iets zeggen:)
  Onder iedere bevolkingsgroep komen klootzakken voor,Hollander,Marokkaan of Amerikaan,het maakt geen donder uit.Islam of Christendom hebben hier ook niets mee te maken.
  Het enige wat telt is onze menselijkheid.
  Van dit laatste hebben zowel Geertje als die rapper nog nooit gehoord.

 17. Op de site:
  http://www.geertwilders.nl
  kan men de vragen lezen die dit zielige figuur heeft gesteld aan de minister over de werkzaamheden van rapper Appa als coach voor jongeren bij justitie en of de minister bereid is de rapper Appa te ontslaan.
  De kleinzieligheid ten top en zichzelf daarmede een heel groot brevet van onvermogen gevend,bewijzend hiermede zijn ingebakken haat tegen de mens en geloof die hem niet welgevallig zijn.
  En laten we niet vergeten dat elke vraag beantwoorden gemiddeld tussen de 1750 en 2000 euro kost aan de belastingbetaler.
  Voor zover nu bekend staat de klok sedert zijn aantreden als groep wilders en nu PVV op 425 vragen.
  De waanzin ten top.

 18. ik ben sarah en ben half mocro mensen appa is de bste ieder zen eigen stylo maare ik ben 11 en ik vindt appa goed en geert wilders ga een stuk fietsen man

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.