Journalist: Marokkanen haten Belgen

46

Arthur van AmerongenIn België is ophef ontstaan over de uitspraken van de Nederlandse journalist Arthur van Amerongen. Van Amerongen zegt in zijn nieuwste boek dat de Marokkanen in Brussel de Belgen haten en heel gevaarlijk zijn. Hij voorspelt ook een terreuraanslag in de hoofdstad. Arthur van Amerongen : “Ik denk wel dat Brussel een tijdbom is. Marokkanen zijn er totaal gemarginaliseerd.”

In 2006 won Arthur van Amerongen de Prijs van de Nederlandse journalistiek voor een evenwichtig verhaal over Marokkanen in Het Parool. In 2005 won hij samen met Rob Muntz De Zilveren Reissmicrofoon voor De inburgerking, een programma op VPRO, alweer over Marokkanen.

Na zijn verhuizing naar Brussel merkte hij hoe de lucht daar zeer betrokken raakt. Daarom verschijnt over enkele maanden bij uitgeverij Atlas dit opzienbarende en scherp geschreven boek BXL EURABIA.

5 REACTIES

 1. Ja hoor , dit gaat hem helemaal worden in 2007 !
  Een beetje tegen de islam schoppen en een artikel over de Marokkanen en je bent binnen.

  Je krijgt een villa van de staat , persoonsbeveiliging en er staat heel wat tegenover aan de einde van de maand .

  Ik pleit voor hervorming van de nieuwe generatie Marokkanen !

 2. Athur van Amerongen:
  “ik denk wel dat”.
  Ik wist niet eens dat die vent denken kon,je word er gewoon doodziek van,je kan de krant niet meer opslaan of het nieuws aanzetten en ja,hoor daar gaan we weer.
  Het lijkt wel of er een stelletje klootzakken gewoon een confrontatie/escalatie zoeken.

 3. […] De vereniging verwijt de zender de uitzending van een interview met de Nederlandse journalist Arthur Van Amerongen. Die hanteerde volgens MRAX racistische taal, terwijl er te weinig tegengewicht […]

 4. Henk,
  beter de confrontatie zoeken dan geconfronteerd worden op de manier die het Turks/Marokkaans Blok voor ogen staat… Die van Amerongen is fout geweest, maar weet tenminste waar die over praat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.