Vogelaar positief over integratie

integratieNiet-westerse allochtonen willen integreren, ook moslims. Hun onderwijsprestaties worden beter, het aantal allochtonen in de middenklasse neemt toe en het aantal allochtone ondernemers stijgt. Dat schrijft minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA) donderdag in antwoord op Kamervragen van de PVV en D66.

De PVV wilde dat Vogelaar zou erkennen dat veel niet-westerse allochtonen, vooral moslims, niet bereid zijn om deel uit te maken van de Nederlandse samenleving. Volgens Vogelaar gaan steeds meer allochtonen ‘met name met een moslimachtergrond’ de politiek in. Wel is er een orthodoxe groep onder moslims die moeite heeft met de westerse levensstijl, erkent de bewindsvrouw.

De Kamervragen volgden op de studie ‘Interventies voor Integratie’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), waarin staat dat er op dit moment weinig valt te zeggen over de effectiviteit van veel integratieprojecten en pogingen om etnische concentraties in woonwijken tegen te gaan. Vogelaar vindt dat niet vreemd omdat het beleid zich eerst nog moet uitkristalliseren. “Meestal kan pas op lange termijn vastgesteld worden of er een duidelijk effect is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.