Pleidooi Wilders ‘ongepast’ en ‘knettergek’

KoranDe oproep van Geert Wilders voor een verbod op de Koran heeft vele reacties losgemaakt. De een noemt het pleidooi ongepast, de ander knettergek.

Aanstaande zondag in Nioscoop de vraag: hoe te reageren op deze oproep? De dialoog opzoeken, de uitspraken negeren of aangifte doen bij het Openbare Ministerie? Aan het woord komen onder andere Alexander Pechtold, Driss el Boujoufi en Mohammed Faizal Ali.

Onderwerpen NioScoop 26 augustus 2007, 13.00 tot 13.30 uur, Nederland 2
Herhaling op zaterdag 1 september, 11.25 – 11.55 uur, Nederland 2

6 REACTIES

 1. Alexander Pechtold, Driss el Boujoufi en Mohammed Faizal Ali…. Lekker representatief trio. Dat is ongeveer hetzelfde als een discussie organiseren met de vraag: Is Ajax een mooie club of niet en vervolgens drie reasechte Ajaccieden uitnodigen voor deze discussie.

 2. Zijn die hollanders nu helemaal gek geworden. Dat er zelfs naar geluisterd wordt!!!!!
  Lectuur gaan verbieden??? zijn we nu echt terug achteruit aan het gaan in onze beschaving. Wat een debiel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ik vind hem walgelijk!!!!!!!! Toen de islamitische landen de boeken van Salman Rushdie wou verbieden dan was dat een ramp, dan kregen we heel der discussies over vrije meningsuiting en het recht te mogen lezen wat mensen zelf willen lezen, enz enz. en idd ik vind het belachelijk om lectuur te verbieden. Maar de koran gaan verbieden, dat vind ik echt knettergek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dat er niet heviger op ingegaan wordt, vind ik wel een bizarre zaak. Hij doet ook zo van die uitspraken als “we moeten de immigratie van islamieten tegengaan”, excuseer????????????????? Hier in belgië hebben we meer last van oost-blokkers, wat dacht je van zijn oost-blok trut terug naar haar land te sturen. Verdorie, waar zijn we mee bezig???
  ter info: ik heb niets tegen niemand niet, ook niet tegen oost-blokkers, maar je moet een kat, een kat noemen!!!

  xx

 3. Hallo Belgie Hier Holland,
  “Zijn die Hollanders nu helemaal gek geworden.dat er zelfs aar naar geuisterd word!!!!!”.
  Nu om te beginnen zijn niet alle Holanders aan het luistern naar deze volslagen wilde die de weg is kwijtgeraakt en vol zit met opgekropte haat en frustatie.
  Sterker nog er gaan hoelanger hoe meer stemmen op die gaan zeggen dat het nu echt tijd gaat woren dat hij zijn vervelende muil is gaat houden.
  De aanhang die ze hem toe schrijven is lang niet zo groot als de media willen doen geloven,
  9 zetels is 6% procent van de stemgerechtigde en dat betekend dus dat 94 % NIET op hem hebben gestemd.
  En als hij volgens de voorspellingen van M.de Hond,die net zo betrouwbaar zijn als het weerbericht van Piet Paulusma van SBS ,18 zetels haalt betekend dat dus 12 % en derhalve zal 88 % NIET op deze dictator stemmen want deze kotsen hem en zijn aanhang uit.
  Ook zijn partij begint scheuren te vertonen en zeker na het optreden van gisterenavond is er enig rumoer in de fractie waar te nemen, volgens de gangen in het binnenhof, ook daar is men van mening dat hij te ver is gegaan.
  Dus is het allemaal grootschreeuwerij van deze minekukel die alleen maar een grote bek heeft omdat hij dag en nacht een rondom bewaking heeft.
  Dit is ook de redenen dat hij geen enkel openbaar debat aan durft te gaan,omdat zijn veiligheid niet gegarandaerd kan worden.
  Maar als er straks een land opstaat en sancties tegen ons land treft moet je eens zien hoe snel zijn “aanhangers”hem laten vallen.
  Maar we moeten wel waakzaam blijven om te voorkomen dat hij door blijft aan met deze onruststokerij en haat verspreiding,door hem in het openbaar telkens opnieuw aan de kaak te stellen als een huichelaar en rascist.
  Geen argumentatie,geen debat,geen enkel fatsoenlijk voorstel voor aanpak van de problemen,geen inhoudelijke overtuiging,geen partijstructuur,geen inspraak vanuit zijn fractie,slechts 1 woordvoerder en dat is hij zelf.
  Dat is de PVV.
  Zo begon ooit de partij ook van AH en ook die ging ten onder net als alle andere partijen met deze denkbeelden die we hier in de afgelopen 25 jaar hebben gehad.
  P.S als Belgie wordt opgesplits ben je van harte welkom bij ons met het Nederlandse taal deel,het Franse geven we cadeau aan Franrijk,gewoon weer als vroeger
  Groeten
  Henk- Rotterdam.

 4. En toch zit er een kern van waarheid in Wilders zijn betoog.

  En ik denk dat wat als opgekropte haat en frustatie word betiteld door Henk, eerder angst en voorzichtigheid is.

  Het is gewoon een feit dat moslims/islamieten over de hele wereld aan het verspreiden zijn.
  En trachten hun normen,waarden en religie als standaard neer te zetten.
  Met als doel een islamitische wetgeving te instaleren als ze als bevolkingsgroep groot gegoeg zijn gegroeid in dat land.

  En ik zie niet het probleem in, waarom een politicus dat niet mag proberen te verhinderen.
  Het politieke stelsel van verschillende landen is afgelopen jaren al onderworpen aan de de islamitische wetten.

  En als er ooit een meerderheid in nederland komt die op een islamitische partij stemt, bestaat de kans dat ons politieke stelsel word aangepast in een islamitische wetgeving.
  Met als grootste gevaar, dat de huidige grondwet kan worden aangepast, of zelfs helemaal kan worden afgeschaft.
  Met als gevolg dat de democratie , vrijheid van meningsuiting, vrijheid van geaardheid. naar de knoppen gaat.

  En ondanks dat ik wilders een raar mannetje vind. ga ik toch zeker op hem stemmen.
  Met als hoofdreden, dat ik het prima vind dat iemand een ander geloof heeft, maar dat ik er niet mee lastig gevallen wil worden.

  Ik verlang terug naar de tijd dat Pim nog leefde, dat was tenminste iemand die intilligent tegen zaken aankeek, en ook bij macht was om op een politiek corecte mannier voor oplossingen te zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.