Mido slachtoffer islamofobie

44

MidoDe Engelse voetbalbond gaat een onderzoek instellen naar het islamofobe gedrag van supporters van Newcastle United. Deze fans richtten zich zondag tijdens de derby tegen Middlesbrough tot oud-Ajacied Mido met gezang dat getuigde van moslimhaat.

Volgens het Algemeen Dagblad werd de Egyptenaar in de eerste helft voortdurend verbaal belaagd. ‘Het is raar dat 3000 toeschouwers iemand op zo’n manier kunnen beledigen, zonder dat daar enige aanleiding toe was’, zei Boro-coach Gareth Southgate.

De supporters van Middlesbrough hebben de spits, die voor 9 miljoen euro werd gekocht, uitgeroepen tot hun nieuwe idool, omdat hij op het veld na de scheldpartijen een tomeloze inzet toonde en ook nog scoorde.

1 REACTIE

  1. stop de wedstrijden, haal ze er uit dmv foto’s en geef ze boetes. verder een verplichte pas op naam voor de ”fans”. bij misdragingen word de pas niet meer geldig verklaard. passend beleid hierop is echt niet zo moeilijk dunkt me…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.