Marokko kiest nieuw parlement

verkiezingen 2007In Marokko zijn vandaag verkiezingen voor een nieuw parlement. Meer dan dertig partijen dingen naar de 325 zetels. Winst wordt voorspeld voor de gematigd islamitische partij PJD. Die partij strijdt tegen corruptie en is populair bij arme Marokkanen.

Door het ingewikkelde kiessysteem is het bijna uitgesloten dat één partij de meerderheid behaalt. Een coalitie lijkt onontkoombaar meldt het NOS Journaal. Een belangrijke rol is er voor koning Mohammed. Hij is behalve staatshoofd ook opperbevelhebber van het leger en religieus leider. Koning Mohammed moet ook de premier aanwijzen.

2 REACTIES

  1. gaat er ook nog iemand in Nederland stemmen. Ik zou het op zich wel willen maar dan moet ik een wereldreis maken naar het marokkaanse consulaat. en dan weet ik nog geen eens op wie. Maar misschien dat iemand wel die moeite neemt.
    Ik hoop ongeacht de uitslag op een beter moderner Marokko.

    Groetjes van Lellakoem

  2. zelfs bij de consulaat kan je niet stemmen (alleen marokaanse diplomaten kunnen hier stemmen), dus om te stemmen moet je naar marokko gaan op eigen kosten. verkiezingen in marokko slaan helemaal nergens op. want het parlement heeft geen macht want alle beslissingen worden door de koning genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.