Maluku Mokro connexion

73

Maluku Mokro connexion“De Marokkanen van nu zijn de Molukkers van toen”. Dertig jaar geleden werd met geweld een einde gemaakt aan een treinkaping en de bezetting van een lagere school door groepen tweede generatie Molukse jongemannen (en één vrouw).Waarom radicaliseerden zij, wat is er daarna met hen gebeurd en wat betekende dit alles voor de Molukse gemeenschap? En wat betekende het voor de Nederlandse maatschappij? De Nederlandse politiek moest met betere antwoorden komen voor de etnische minderheden in haar maatschappij.

Het is verbazingwekkend dat Nederland nauwelijks teruggrijpt naar haar eigen verleden en leert van de Molukse lessen om antwoorden te vinden op huidige actuele vraagstukken rondom radicaliserende jongeren en kwesties van collectieve identiteit. Is het een typisch Nederlands fenomeen?

En zijn de Molukse lessen nuttig voor de Marokkaanse gemeenschap zelf? Welke overeenkomsten en verschillen zijn er te zien. Time to compare notes?

Om die reden gaat Kosmopolis Utrecht, in samenwerking met het Moluks Museum en Molukse en Marokkaanse jongeren op zoek naar Molukse lessen, en wat die betekenen voor Marokkanen en Nederlanders nu. Dit onder de titel: Maluku Mokro connexion – De Marokkanen van nu zijn de Molukkers van toen. Kosmopolis Utrecht biedt hierin de komende zes maanden debatten, standup comedy en een theaterstuk.

De kick off van Maluku Mokro Connexion vindt plaats met Molukse lessen op:
Dinsdag 11 september 2007
Tijd: 16.00-18.30u (inloop 15.30u)
Locatie: Moluks Museum, Kruisstraat 313,3581 GK Utrecht, 030-2367116
Entree: Gratis

Gespreksleiders:
Farid Tabarki (Coolpolitics) en Esther-Clair Sasabone (NMO)

Gasten:
Wim Manuhutu (directeur Moluks Museum en historicus);
Abe Sahetapy (een van de Molukse kapers);
Ismael Luki (Marokkaanse jongere);
Yousef Azghari (Trouw journalist);
Rachida Azough (journalist en directeur Kosmopolis);
Rocky Tuhuteru (mediaman);
Henry Timisela (Molukse jongere en blogger).

2 REACTIES

  1. dit :Tu vois mm pas besoin de chercher ils trouvent tout (tous ?) seuls de quoi s’occuper “haut” la main Bon j’espère que ceux qui loueront le bateau après votre passage n&or817;attrape2#nt pas de poux o-O Et pourquoi tu ne nous remettrais pas le petit pou animé qui courait sur ton billet, à une époque ? Rhaa ça gratte maintenant… Les miens vont voir Pirates aujourd’hui, je les aurais bien accompagnés !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.