Concentratieproblemen door ramadan

ramadan enquêteEen kwart van de vastende moslimjongeren heeft tijdens de ramadan last van concentratiestoornissen. Toch vindt een ruime meerderheid (82 procent) het vasten niet moeilijk vol te houden. Dit blijkt uit een enquête van het EénVandaag jongerenpanel top-x, waaraan ruim 3.000 jongeren meededen, waarvan de helft moslim is. Van de jonge moslims zegt driekwart dat ze in Nederland voldoende ruimte krijgen om mee te doen.

Moslimjongeren zijn massaal voor de invoering van het suikerfeest als nationale feestdag (71 procent), van de niet- moslims is dat maar een kwart. Daarnaast heeft een meerderheid (53 procent) van de Nederlandse jeugd geen moslim in zijn vriendengroep. De belangrijkste reden daarvoor is dat deze jongeren niet met moslims in aanraking komen (62 procent). 17 Procent geeft als reden aan daarin niet geïnteresseerd te zijn.

Bijna alle moslimjongeren (90 procent) weet precies wat de ramadan inhoudt. Driekwart van de Nederlandse jeugd geeft ook het goede antwoord. De volledige uitslag kun je nalezen op www.top-x.nl

2 REACTIES

  1. Suikerfeest heeft niks met de Nederlandse gebruiken te maken. Nederland heeft Christelijke feestdagen aangezien het een Christelijke grondslag heeft. Wat mij betreft over mijn lijk dat suikerfeest een nationale feestdag wordt. Overigens, zullen we dan in al die zandlanden ook even praten over het invoeren van Kerstmis en Pasen als nationele feestdagen? In het kader van water bij de wijn vanaf twee kanten. Zal wel niet over te praten zijn…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.