Eid-al-Fitr op vrijdag

RamadanVrijdag eindigt de ramadan en start het meerdaagse Eid-al-Fitr. Dat heeft een commissie van theologen donderdagavond bekendgemaakt schrijft Knack.be. De datum ligt op voorhand nooit precies vast, omdat voor de berekening van de vasten rekening wordt gehouden met de stand van de maan.

Het Suikerfeest of de ‘Eid-al-Fitr’ duurt enkele dagen en sluit een maand van vasten en onthouding af. Tijdens de ramadan is eten, drinken, roken of de liefde bedrijven voor de meeste moslims taboe. De ramadan is één van de vijf pijlers van de islam, naast onder meer het geven van aalmoezen en het geloof in één God.

Maghreb.NL wenst iedereen een EID MUBARAK!

5 REACTIES

  1. Nee aid el fitr is twee dagen en moet met nooit tijdens die twee dagen vasten nadat wel. Volgens el souna is het goed on na aid el fitr nog 6 dagen te vasten. Aid el adha is ook twee dagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.