Khaled live in Tilburg

Khaled live in TilburgDé koning van de Raï, wereldster Khaled, komt voor een uniek optreden naar Tilburg. Het derde concert in de serie Mundial Flavour biedt naast Khaled nog een ander ingrediënt, het collectief Kasba staat in zijn voorprogramma. Dit muzikaal gerecht waarbij traditionele raï-klanken op smaak worden gebracht met westerse kruiden, vindt op 14 december plaats in Popcentrum 013 Tilburg.

Een vleugje Raï
Khaled, koning van de raï geeft op 14 december een eenmalig concert in Tilburg. Het veelzijdige genre van de raï-muziek kenmerkt zich door een mix van traditionele instrumenten als darboeka en viool met invloeden uit rock, reggae en rap. Khaled’s begeleiding klinkt krachtig en direct als geen ander. Zijn vocale veelzijdigheid lijkt oneindig: in rijke, volle tonen zweeft hij over de wisselende ritmes als een volleerd trapezewerker. Aan niemand ontgaat de impact van zijn swingende melodie.

En een vleugje rock
Kasba speelt in 2002 op het huwelijksfeest van prins Willem-Alexander en prinses Máxima in de Amsterdam Arena Hierdoor komt de carrière van Kasba in een stroomversnelling. In 2005 neemt kasba het nummer ‘Multiculti’ op met Paul de Leeuw en het nummer “In vrijheid” met BLØF, Tasha’s World en Thè Lau. In april 2007 is het album ZigZag verschenen, waar ondermeer is samengewerkt met DJ Idriss en DJ mps-PILOT. Daarvan heeft het Festival Mundial publiek tijdens ‘Petje Af!’ concert van kunnen genieten.

Mundial Flavours, de serie
Dit exclusieve concert is onderdeel van de serie Mundial Flavours, een samenwerking tussen poppodium 013, Theaters Tilburg en Mundial Productions. In deze serie worden de grote wereldmuzieksterren van dit moment naar Tilburg gehaald. Naast Khaled komt Mory Kanté (12 januari 2008 – in de Schouwburg) naar Tilburg. Al eerder hebben zowel Angelique Kidjo (21 september – Theaters Tilburg) als Ojos de Brujo (4 november – 013 Popcentrum) Tilburg met een spetterend concert verrast.

Verkoopinformatie
Khaled treedt op 14 december om 20.15 uur op in 013 Popcentrum Tilburg. Kaarten à € 25 zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 en bij de 013 Boxoffice. Ook zijn via Ticket Service Nederland kaarten te bestellen. Kijk voor meer informatie op www.mundialflavour.nl

flyer Khaled

17 REACTIES

 1. la hawla wala koewata ila billah , net ramadan afgelopen en moskeeen waren vol taraweh en zo.
  Dan komt zo een chitaaan naar tilburg.Iedereen gaat weer uit zijn dak,een hoop ellende wat zich mee brengt ,net of er niets geleerd is van de heilige maand. Ik hoop inscha allah dat er niemand er heen gaat.

  asalam oelaikom

 2. jullie zijn wel erg kort door de bocht zeg, op feesten waar Khaled optreedt komen ook veel Nederlanders op af. Gemengd publiek hartstikke gezellig!………

  ik kan maar een ding opzeggen …..lahwla wala kowata ila billah

 3. ullie zijn wel erg kort door de bocht zeg, op feesten waar Khaled optreedt komen ook veel Nederlanders op af. Gemengd publiek hartstikke gezellig!………

  ik kan maar een ding opzeggen …..lahwla wala kowata ila billah

  Ik kan ook maar 1 ding hierop zeggen: didi, didi, didi, didi wah

 4. Super !

  Khaled komt weer!!

  ik ga 100% procent zeker wil het voor geen goud missen

  Khaled Le Roi du Raï! He-le-maal fantastisch!

  en voor al die haters en onzinpraters…een goed milieu begint bij jezelf

  didi waaaaah!

 5. Muziek is kunst en Khaled is de koning van de Rai.
  Hij heeft dat talent en gebruikt het.
  Hij heeft zijn leven er voor geriskeerd. Daar heb je ballen voor nodig.

  Dus alle kortzichtigen “denk verder dan je neus lang is”

  Respecteer de man, voor de risico’s die hij genomen heeft, en waar hij voor staat.

  En vergeet niet (dit is iets voor de echte muziek liefhebbers)

  Khaled is een grote man in de muziekwereld. Hij heeft de arabische muziek flink ge-update
  anders zaten we nog steeds in dat oude shit.

  Ik ga in ieder geval wel en als zijn basgitarist dood neervalt, neem ik het over. Hahahah

  De groeten, Rachid

 6. Nou nou waarom zo negatief…als muziek zo haram is, waarom zie ik dan altijd mensen met hoofddoek en al die mensen die “zogenaamd” in het dagelijks leven de heiligheid zelf uithangen, helemaal tekeer gaan op bruiloften en al…?? Volgens mij zijn jullie gewoon hypocriet! en zolang je niks verkeerds doet is er niks haram aan..Dus mensen weet wat je zegt, want zo wekken jullie een hele rare indruk over de Islam..En beter gezegd…Een beter Islam begint bij JEZELF!!

  Enne voor die mensen die wel gaan…Have fun!!

 7. Kifhesh jullie planten allemaal, Rare tjappies hiero. Ik ga jullie iets vertellen. Ik heb si gekke meiden gezien in discotheken etc. mokers zijn de gekste van allemaal zowel man als vrouw. Maar 1 ding heb ik er van geleerd. AH BEZEMS KIJK ALS EERST NAAR JEZELF, wanneer jij helemaal geen mankementen hebt in je geloof, dan mag je oordelen over andere!!!! leveloos billah! En niemand is perfect niemand niet! al helemaal niet degene die zich anders voor doen dan dat zei zijn!

 8. is khaled de koning van de rai??heb je misschien geen smaak qua betreft muziek , trouwens zonder heroine redt hij het niet op de podium.
  Er zijn meer Mokro `s 200% beter dan khaled.

  de ballen

 9. Koning is mischien een te groot woord. Maar hij is wel goed.
  Live loopt hij de kantjes van af helaas.

  Ik ken geen 1 marokkaan die internationaal doorgebroken is in RAI muziek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.