Jongen uit Slotervaart pikt boete niet

28

IlliasEen jongere die is veroordeeld voor het verstoren van de openbare orde in de Amsterdamse wijk Slotervaart gaat in beroep. Illiass Mabiti kreeg een voorwaardelijke boete van vijftig euro meldt Nieuws.NL. Hij maakte deel uit van een groep jongeren die, enkele dagen nadat Bilal B. twee agenten aanviel in een politiebureau, werd opgepakt.

“Ik wil mijn recht halen”, zegt de veroordeelde Mabiti tegenover de regionale zender AT5. Volgens hem was hij slechts luidruchtig maar was er absoluut geen sprake van dat hij de openbare orde verstoorde. Mabiti werd opgepakt bij het August Allebéplein in Slotervaart. De kantonrechter bepaalde naast de voorwaardelijke boete dat hij, en vier anderen, een maand lang niet in de buurt van het plein mogen komen.

Mabiti herinnert zich het optreden van de politie als zwaar overtrokken. “De politie veroorzaakte meer geluid dan wij.” Volgens hem werden ze met ‘170 of 180’ over de snelweg weggevoerd. “Het slaat echt nergens op.” Zijn advocaat Veerle Hamerstein zegt tegen AT5 dat slechts bewezen is dat Mabiti zijn stem heeft verheft. Het verstoren van de openbare orde is volgens haar niet bewezen.

7 REACTIES

  1. Het is altijd wat…Altijd weer de slachtoffer uithangen. Nooit iets vinden van de verstoorders. Ik kan me best voorstellen dat de politie gek word na een tijd… T3iyakent deze jongens… Ze zouden het voorbeeld van hun zusters moeten nemen…

  2. Het is altijd wat…Altijd weer de slachtoffer uithangen. Nooit iets vinden van de verstoorders. Ik kan me best voorstellen dat de politie gek word na een tijd… Ze zouden het voorbeeld van hun zusters moeten nemen…

  3. Je weet niet waar je over praat met je lijkt nazi duitsland wel.
    Maar ja kan ik je ook niet kwalijk nemen als je de geschiedenis niet kent,of beter gezegd ontkent.

  4. … “zijn stem heeft verheft ” . De Nederlanders die klagen over verloedering mogen weleens beginnen bij hun eigen gebruik van de Nederlands taal. Pijnlijk….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.