‘Vogelaar geeft onjuiste informatie’

Jurk van VogelaarMinister Ella Vogelaar (PvdA) van Integratie heeft veel te positieve cijfers over het aantal Marokkaanse jongeren in Amsterdam dat zonder diploma de school verlaat doorgegeven aan de Tweede Kamer. Dat vindt VVD-Kamerlid Henk Kamp. Hij is geschokt en heeft schriftelijke vragen hierover aan de minister gesteld, zo bevestigt zijn woordvoerder tegen elsevier.nl.

Vogelaar liet de Tweede Kamer – in antwoord op vragen van Kamp – gisteren schriftelijk weten dat vier van de tien Marokkaanse mannen tot 23 jaar in de hoofdstad zijn school niet afmaakt. Daarbij beroept zij zich op cijfers van de gemeente Amsterdam. Maar dat zijn er in werkelijkheid veel meer, zo blijkt uit het rapport ‘De Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam’ dat in juni verscheen: 60 procent van de Marokkaanse jongeren verlaat school zonder diploma.

Bovendien, stellen de onderzoekers van onderzoeksbureau O+S, is het merendeel van de Marokkaanse schoolverlaters man. In totaal verlaten zeven van de tien Marokkaanse mannen dus vroegtijdig hun school, in plaats van de vier die Vogelaar naar buiten bracht.

1 REACTIE

  1. Het klopt ook , want de Marokkanse meisjes zijn de intelligenste en doen het beter
    op school en volgen zware studies!
    Jongeren? ja slecht!
    Waarom doen zij slecht? dat wil niemand erop in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.