VVD: Nederland geen Islamitisch land

VVD: Nederland geen Islamitisch land“Moslims mogen hun godsdienst in vrijheid belijden, maar Nederland is geen islamitisch land en moet dat ook niet worden. De opdringerige aanwezigheid van de islam is niet gewenst” schrijft de VVD vandaag in een notitie over migratie.

Tweede Kamerlid Henk Kamp van de VVD vindt dan ook dat de oproepen tot gebed met geluidsversterking vanuit moskeeën verboden worden. Hetzelfde geldt voor ‘alle gezichtsbedekkende kleding’.

Kamp wil verder dat het mogelijk wordt om jongeren met een dubbele nationaliteit die zich misdragen op hun achttiende hun Nederlands paspoort af te nemen en ze het land uit te zetten. De regels rond huwelijksimmigratie moeten strenger worden. Huwelijksimmigranten moeten de taal al spreken en moeten ook ‘positief tegenover Nederland’ staan schrijft Elsevier.NL.

20 REACTIES

 1. weaarom gooien we de vvd er niet uit.

  – nationaliteit afnemen kan niet zo maar

  Het wordt dat nederlandse moslims hier een vuist tegen maken

  meer dan 1 miljoen moslims en dit groeit met de dag

  over 10 jaar zijn er 5 miljoen moslims

 2. Die klap komt er niet,en dan nog 5 miljoen wat wil je ermee zeggen dan.
  Je noemt jezelf moslim ,maar er een defintitie aan geven kun je niet,gewoon in naam ben je het meer niet.

 3. Religie is voor thuis en behoort geen plaats te hebben in het openbare leven. Scholen behoren openbaar te zijn en de staat dient geen subsidie te geven aan religieuze instellingen. Religies zijn een privé-zaak en mensen die een bepaalde religie belijden, moeten daar hun medeburgers niet mee lastig vallen. Religie wordt geduld, maar mag nooit overheersen. Anders krijgen we een burgeroorlog en is het afgelopen met de vrijheid van godsdienst.

 4. Voor de echte moslims zijn zulke uitspraken en regels alleen maar meer reden om nog meer te gaan praktiseren.. Om standvasiger te worden, nog meer te verdiepen in t geloof en vooral jihad nefs.. Zo moet je dat ook zien vind ik, ipv het negatief te zien moet je t juist positief bekijken.. Dan kan t je al heel gauw niet schelen.. Want je zult niet minder moslim zijn als je het gebed oproep niet hard op kunt horen om te gaan bidden, want als dat niet kan of mogelijk is in dit “democratische” nederland dan hebben we daar ons aan te houden, verder wordt je dr ook niet minder moslim op als je niet importeert uit marokko of turkije, je kunt beter hier om je heen kijken en wie weet verdien je nog eens wat hasanaat door mensen te bekeren naar de islaam.. En als de jongere die zich misdragen terug worden gestuurd, dan is het hun mektab om daar hun brood te eten.. Het is maar net hoe je t bekijkt..

 5. Ik ben moslim en het helemaal eens met dhr. Kamp. Nederland moet Nederland blijven en geen islamitisch land worden. Wij moslims moeten onze plaats kennen

 6. een hollandse meid die ik heb leren kennen zei tegen mij dat wij Christene eigenlijk jaloers zijn op moslims en vanuit die gedachte komen al die nare dingen die we roepen. Ons vasthouden aan de Ramadan, Het uitvoeren van het gebed, het bescheiden kleden tegenover god, het geloven in het hiernamaals. Dit doen zij niet meer en daarom zijn ze jaloers.

 7. Wil je het weten of niet!

  Profeet zei uiteindelijk: De christenen en de joden zullen jullie nooit accepteren als moslims alléén
  als je hun geloof volgd.
  Natuurlijk hebben wij het respect voor hun Profeten en Heilige boeken, maar dat snapen zij niet! of willen zij niets weten.
  Natuurlijk Nederland is geen moslim land, maar wat wil dhr. Kamp hier bereiken?
  Deze waren ook de woorden van Fortuyun, met andere woorden natuurlijk.
  Islam moet hier geen (stemmenmarkt )worden.
  Heb je veel stemmen nodig? ga bij de moslims een boodschap doen!!!!!!
  Verdomme.wat een beschaaving.

 8. Deze retoriek uit het VVD kamp is er uitsluitend voor partijpolitieke, electorale redenen en beslist niet voor het landsbelang. De reden daarvan is omdat de VVD inziet dat haar aanhang kennelijk niet zozeer liberaal is als wel rechts-regressief en overwegend neoconservatief wanneer het aankomt op het deelnemen aan willekeurig welke oorlog de VS tegen wie dan ook begint. De potentiele VVD stemmer is pro-militaristisch, pro-nationalistisch, pro-politiestaat, pro-centraal gezag en vooral anti-liberaal. Die aanhang marcheert nu met gestrekte benen naar Verdonk en naar Wilders, omdat die hen meer bedienen dan de door hun eigen filosofische en historische basis gehandicapte VVD.
  De VVD kan als het dat zou willen al geen eigen koers meer varen. Die wordt bepaald door Verdonk en Wilders. En de VVD, Henk Kampf in dit geval (Rutten had vorige week de eerste aanzet al gegeven, maar kan Verdonk op dit moment nog niet één op één gaan kopieren natuurlijk) moet de concurrentieslag om de anti-immigranten, anti-asielzoekers, anti-moslims hysterie aangaan door hen proberen te overschreeuwen, nòg harder, nòg grover of gewoon de leegloop verder aanzien.

  De wedloop die vanaf dit moment aan momentum gaat winnen zal Marijnt nog erg plezieren. Ik vind het als niet-islamitische Nederlander vooral een volkomen on-Nederlands fenomeen dat ons land veel schade toebrengt dat ons op de middellange termijn ernstig kan gaan opbreken, los van de dialectische processen die altijd hun eigen onvoorziene problemen veroorzaken.

 9. Mina,

  ik ben bang dat jij er niks van hebt begrepen. Deze volgende zin van jouw vat het hele verhaal van dhr. Kamp samen.

  e kunt beter hier om je heen kijken en wie weet verdien je nog eens wat hasanaat door mensen te bekeren naar de islaam

  Het probleem is Mina. Dat de bevolking van nederland helemaal niet bekeerd wilt worden. Zij zien ons als mensen die onze normen en waarden hun door de strot willen duwen. Dat is hun klacht. Waarom zijn wij moslims nou toch zo hardhorend en willen wij het niet snappen.

  Geloof is iets voor thuis. Nederland moet geen moslim land worden. En wij moeten niet opdringerig zijn. Als niet-moslims graag geen moslim willen worden of graag atheist willen zijn laat hen dan ga niet opdringerig worden. Dan verdwijnt die haat van hen van zelf.

  Mostafa,

  Jij moet geen uitspraken gaan doen van de profeet die hij naar mijn weten nooit heeft gedaan. Dit is gewoon weer stemmingmakerij van jou en de mensen hier op dit forum haatgevoelens aanpraten.

  Jarenlang hebben wij hier de ruimte gekregen om ons geloof te belijden. Niet moslims krijgen nergens in de islamitisch wereld zoveel ruimte om hun geloof te belijden.

  Helaas hebben wij een teringbende ervan gemaakt. En dit is onze straf. Wees niet kwaad op dhr. Kamp maar wees boos op de verachterlijke broeders van je die er een bende van hebben gemaakt.

 10. En dan nog 1 ding Mina,

  Voor ons zijn deze uitspraken een aanleiding om aan zelfreflectie te doen en eens te kijken hoe het ooit zover heeft kunnen komen. En niet om nog meer te gaan praktiseren dat doen wij al voldoende. Deze maatregelen die in mijn ogen volledig terecht zijn verdienen een kritische blik naar ons zelf. Wij moeten niet met een vinger naar een ander gaan wijzen.

 11. Wij zijn een minderheid die aan een meederheid onze nomen en waarden willen opleggen. IS eigenlijk te kolder voor woorden. Dus ik kan de niet moslims wel begrijpen.

 12. Marijnt , je hebt wat mij betreft exact verwoord wat de meerderheid van de autochtone Nederlanders vindt. Als jouw zelfinzicht nogeens gemeengoed kon worden onder een meerderheid der Marokkanen dan ziet de toekomst er een stuk florissanter uit en wordt Nederland weer een land zonder polarisatie . Jouw inbreng hier geeft hoop!

 13. […] Nederlandse kiezers door aandachttrekkende uitspraken te doen over moslims en buitenlanders. Zie: VVD: Nederland geen Islamitisch land en VVD: Geen Marokkaans of Turks in […]

 14. Jammer dat Moslims zich meteen weer gediscrimineerd voelen wij Nederlanders weten inmiddels beter dan alles maar aan de bekende boom “Geloofs overtuiging” te hangen. Alles best waar je in gelooft maar gebruik het niet als excuses voor alles wat je jullie doen. In veel landen hebben ze namelijk een gezegde als je je niet kunt aanpassen aan de maatschappij van een land. “If you can’t stand the heat get out of the kitchen”. Beter gezegd niet aanpassen? OP ROTTEN!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.