Ouders gaan undercover mee in bus

37

Veolia busMarokkaanse ouders gaan op twee buslijnen in Ede overlast veroorzakende Marokkaanse jongeren aanspreken op hun gedrag. Een groepje van vijf jongeren uit de wijk Veldhuizen zou stelselmatig chauffeurs en passagiers lastigvallen. Het initiatief komt uit de koker van de Stichting Interhulp Migranten.

Een woordvoerder spreekt van een voor Nederland unieke methodiek. Zes Marokkaanse ouders gaan zich in koppels van twee voordoen als passagiers. Ook de buschauffeur weet niet dat het om stewards gaat.

“Als we blijven wachten op de gemeente en politie, dan gebeurt er niets”, stelt de woordvoerder. Van plannen uit 2003 zou niets terecht zijn gekomen. ” De Marokkaanse gemeenschap wordt erop aangekeken. We hopen dat de politie met ons meewerkt. Wat ons betreft wordt er een hard lik-op-stuk-beleid gevoerd.”

Zie ook 2 Vandaag.

5 REACTIES

  1. Je schakkelt zes ouders in om zes jochies in de gaten te houden waarvan bekend is dat ze voor overlast zorgen. Als ze bekend zijn bij de politie waarom dan al die moeite? Pak ze hard aan. Een gevangenis is voor zulke gasten gebouwd. Voor elke misdrijf dient de dader gestraft te worden. Pas dat beleid dus voor iedereen toe.

  2. Ik denk niet dat het helpt want ze zullen het nooit doen als er oudere marokkanen aanwezig zijn. Ze kunnen net zo goed uitstappen en op de volgende bus wachten en dan gaan ze weer waar ze begonnen zijn. Om dit echt bij de worstel aan te pakken moet je wel bij elke bus een paar marokkanen inzetten wat onmogelijk is.

  3. ouders let toch op jullie kinderen ,waarom moeten we zo’n slechte naam hebben door dat crapuul tfoe ,stuur ze maar naar de rif,dan weten ze wat een goed leven dat ze hebben hier in europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.