Marokkaanse vaders in actie

23

BuurtvadersEen aantal Marokkaanse vaders in het stadsdeel Bos en Lommer in Amsterdam-West gaat andere ouders opvoedcursussen geven. Dat maakte een woordvoerster van het stadsdeel woensdag bekend schrijft De Telegraaf. Bos en Lommer gaat de circa tien mannen daarbij helpen.

De vaders zochten contact met de lokale overheid na de recente ongeregeldheden in Amsterdam-West. Vandalen staken daar avond na avond auto’s in brand, nadat een politieagente de 22-jarige, Marokkaanse Bilal B. had doodgeschoten. Hij had haar en een collega even daarvoor neergestoken.

Politici riepen ouders vervolgens op hun kinderen beter op te voeden. De vaders willen nu laten zien dat ze hun kroost wel aankunnen schrijft de krant.

3 REACTIES

  1. Mooi initiatief, en natuurlijk moeten er plannen worden gemaakt en kan je niet gelijk in het diepe springen. Maar de intentie is er en de goede wil. Ze willen graag laten zien dat ze hun kinderen goed willen opvoeden.
    Eindelijk eens iets positiefs. Ik denk dat deze mensen zich ook ontzettend gegrepen voelen, met een burgmeester die helemaal niks doet (en dan ook nog de ene na de andere prijs wegsleept, hoe gek kan het nog worden).
    De goedwillende marokkanen worden immers er ook op aangekeken als het tuig te keer gaat.

  2. Opvoeden met een stok is Marokkans, en dat zeggen ook de Vaders.
    Maar waar blijft die stok?? in bussen en op straat hebben deze vaders geen stok of een oude droge schoen nodig, thuis wel!!!
    Jongeren moeten leren hun ouders acceptern en respecteren, netals de meisjes dat doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.