Veel aandacht voor onderzoek De Jong

12

Marokaanse probleemjongerenHet onderzoek van drs. Jan Dirk de Jong, docent Criminologie aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft de afgelopen weken veel aandacht gekregen in de media.

Reden hiervoor is dat De Jong in zijn dissertatie, ‘Kapot moeilijk’, een afwijkende conclusie trekt over het opvallend delinquent groepsgedrag van ‘Marokkaanse’ jongens, meldt de Faculteit. Volgens hem is het gedrag niet te verklaren vanuit de Marokkaanse cultuur, zoals veel sociaal-wetenschappers dat neigen te doen, maar hangt het samen met de straatscultuur in achterstandswijken.

Jan Dirk de Jong promoveert vandaag, 15 november 2007, aan de Rijksuniversiteit Groningen.

1 REACTIE

  1. Nog even en ze stoppen de “marokkaanse jeugd” in een dierentuin om ze verder te onderzoeken en om naar hen te laten kijken… Het lijkt wel of ze buiten de normale jeugd vallen. Iedereen is maar aan het onderzoeken en testen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.