PVV wil immigratiestop voor moslims

Sietse FritsmaFracties in de Tweede Kamer hebben een voorstel van de PVV discriminerend genoemd en de motie zelfs geweigerd. In het voorstel pleit de anti-moslim partij van Geert Wilders voor een immigratiestop voor moslims. SP-Kamerlid Jan de Wit sprak van een discriminerend verzoek en gaf de voorzet tot een Kamerbrede afwijzing.

PVV Tweede Kamerlid Sietse Fritsma reageerde verongelijkt en verbaasd op het besluit om zijn motie niet in behandeling te nemen. Rondom de indiening van zijn verzoek ontstond in de Kamer een interruptiedebat waarin Fritsma klem werd gezet. CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma vroeg of de motie impliceert dat de PVV een soort geloofstoets wil invoeren om moslimmigranten te kunnen afwijzen.

Toen Fritsma ontkennend antwoordde en zei dat de PVV immigratie uit moslimlanden wil voorkomen, werd hem voorgehouden wat dat betekent voor een christen uit Turkije die naar Nederland wil komen. Daarop zei Fritsma dat die persoon wel welkom zou zijn.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.