Halal-hypotheek zeer geliefd

HypotheekDe meerderheid van de Marokkaanse jongeren geeft de voorkeur aan een halal-hypotheek boven een ‘gewone’ hypotheek. 54% van de Marokkaanse jongeren geeft aan het kopen van een huis alleen te overwegen als zij het kunnen financieren met een halal-hypotheek. Dat blijkt uit recent onderzoek van bureau Motivaction schrijft De Telegraaf.

Volgens de islam is het niet toegestaan om rente te ontvangen en te betalen. Deze richtlijn vormt voor allochtonen in West-Europa een belangrijke belemmering voor bijvoorbeeld het kopen van een huis. In Groot-Brittannië is hiervoor een oplossing gevonden door de ontwikkeling van een halal-hypotheek. Bij een dergelijke hypotheek wordt namelijk geen rente betaald. In Nederland bestaan deze hypotheekconstructies nog niet.

5 REACTIES

  1. Die halalhypotheek is een grote oplichting. Plak er halal op en opeens is het interessant voor ons moslims, zo klinkt het wel. De halalhypotheek is niet meer dan een hypotheek waar de rente in is verwerkt. En ga er maar van uit dat banken de worst case scenario in rekening brengen bij de berekening hiervan, waardoor uiteindelijk zo’n hypotheek duurder zal zijn dan een gebruikelijke hypotheek.
    Hoe naief kan je zijn, je sluit een lening af dat groter is dan de waarde van je huis. Dat wat je extra betaalt is de rente, alleen is het vastgezet zodat de rente niet meer of minder wordt (waar je uiteindelijk ook voor betaalt!).

  2. We kunnen blijven hopen dat een hypotheek op islamitische basis komt, maar het blijft hopen voor zo’n hypotheek omdat we leven in een monetair stelsel waarbij je aan rente niet ontkomt.

    In alle lagen van de economie is het rentebegrip verwerkt. Is het niet zo dat woeker rente in de islam verboden is? Hierdoor kun je je afvragen of moslims zich niet beter hierop kunnen focussen?

  3. Hier komt helemaal geen rente ter sprake en het is er ook niet in verwerkt want de bank komt het huis op en verkoopt het door met zijn winst en dat is toegestaan in de islam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.