Anti-Wilders beweging op komst

Anti-WildersEr is een tegenbeweging tegen anti-Islam politicus Geert Wilders in oprichting. Dit heeft René Danen van ‘Nederland bekent kleur’ zondag bevestigd. Het is de bedoeling dat het een breed platform wordt van kerken, vakbonden en migrantenorganisaties, aldus Danen. Het is nog te vroeg om te zeggen wie zich erbij aansluiten.

Mohamed Sini, voorzitter van stichting Islam en Burgerschap, gaat de beweging oprichten. “Dit gaat er komen. Verder roep ik moslims op rustig te blijven en te accepteren dat ze beledigd worden”, zegt hij zondag in De Telegraaf. De anti-Wildersbeweging organiseert mogelijk in januari een demonstratie.

Het initiatief is een reactie op de oproep die voorzitter van de HBO-Raad Doekle Terpstra afgelopen vrijdag in Trouw deed om ,,op te staan tegen de verWildering van de samenleving”.

16 REACTIES

 1. In het land der blinden is een oog koning, een mooi oud Hollandse gezegde… Best vervelend om te vernemen dat er concurrentie dreigt voor Geertje Wilders, nu moet hij zijn media aandacht “delen” met zijn concurrerende aandacht vragende media collegae…, oftewel het front tegenwind voor de Wilders komt in stroming. Welkom in de wereld van positieve concurrentie en vrije marktwerking. Succes nog met je Target Geertje…

 2. …”Verder roep ik moslims op rustig te blijven en te accepteren dat ze beledigd worden”????

  Begrijp het niet helemaal, zie ik er uit als een deurmat!!!! oke geduld hebben, is wat anders dan accepteren of lees ik het verkeerd?

 3. even een tegen geluidje, lees de website eens door, dan heb je weet van de andere kant van het verhaal

  Stop demoniseren van Geert Wilders
  Geplaatst door sioenederland op december 2, 2007

  OPROEP TOT ACTIE! OPROEP TOT ACTIE! OPROEP TOT ACTIE!

  Tegenstanders van Geert Wilders willen hem een halt toeroepen en richten een tegenbeweging op. Mohamed Sini, voorzitter van stichting Islam en Burgerschap, gaat de beweging oprichten. ‘Dit gaat er komen. Verder roep ik moslims op rustig te blijven en te accepteren dat ze beledigd worden’, zegt hij zondag in De Telegraaf. De anti-Wildersbeweging organiseert mogelijk in januari een demonstratie. “Wilders is het kwaad en dat kwaad moet gestopt worden”, aldus Terpstra (voorzitter van de HBO-Raad).

  De organisatie Nederland Bekent Kleur, die in het voorjaar nog een debat over Wilders in Amsterdam organiseerde, wil een demonstratie tegen Wilders houden. ‘We gaan ons zeker aansluiten bij de tegenbeweging’, zegt woordvoerder René Danen, die het helemaal eens is met Terpstra. De organisatie heeft wel al plannen, maar nog geen concrete datum. ‘Een voor de hand liggend actiemoment is in januari, bij de presentatie van de film’, licht Danen zondagochtend toe. bron

  N.a.v. deze berichtgeving in de media heeft SIOE Nederland besloten actie te gaan voeren. SIOE Nederland is van mening dat het iniatief te walgelijk voor woorden is. We weten allemaal waar het toe zal leiden.

  Er wordt wederom een klimaat geschapen waarin het acceptabel is een politieke moord te mogen plegen.

  Wij roepen een ieder op om gehoor te geven aan de actie die SIOE Nederland bezig is te organiseren. Bij deze actie is alles geoorloofd, behalve:

  – swastika’s, hamers en sikkels en racistische leuzen

  Deze actie zal in Europees verband worden gevoerd. SIOE en alle vertegenwoordigde landen zullen zich bij deze actie aansluiten.

  Een ieder met gezond verstand dient gehoor te geven aan onze oproep.

  Plaats, datum en tijd worden via de SIOE-websites bekend gemaakt!

  HET MORELE GELIJK LIGT BIJ HET VOLK

 4. Wat is dit voor onzin? Mag Wilders zijn mening niet uiten?

  DIT IS NEDERLAND, ALS EEN NEDERLANDER HET IN ZIJN LAND NIET MET EEN GELOOFSOVERTUIGING/RELIGIE EENS IS, MAG HIJ DIT OPENBAAR MAKEN!

  WILDERS IS HET NIET EENS MET DE KORAN, MAG HIJ DIT NIET UITEN? FUCK MAN HOE TRIEST KAN JE ZIJN. LAAT HEM LEKKER Z’N MENING UITEN!

  http://nl.youtube.com/watch?v=FYjs4bhCLtU

 5. DeZe eikel wil teveel aandacht.. Deze klootzak krijgt teveel aandacht.. WILDERS de vieze vuile ho*reNe*ker denkt dat hij alles kan maken en probeert.. alless wat men maakt en weinig van leert kan en zal vernietigd worden.

  Deze man spreekt niet uit wijsheid Pure hollandSe Kaaskruimels in die schedel, niet beledigend bedoeld voor de relaxe,neutrale,verstandige cheeseheadsz.

  Gezegde van de ezel komt bij deze man goed van pas.. 3 x tegen bijna dezelfde conflictjes.. PiM? Theo? WiLderS?

  De mensen die stemmen op deze man zijn behoren tot hun gevoel tot de betere mens..

  Wie scheef denkt heeft het mis! geschiedenis word niet bepaald maar doorstaan. kijk maar naar ayaan, verdreven terwijl zei dacht dat zei een verandering kon toepassen.. slechts een voorbeeld.

  teveel gezegd.. nog vooor de voorstanders blijf lekker anders.

 6. Velen zien Wilders graag verdwijnen,liever vandaag dan morgen.Dat mag je vinden en willen en je mag het ook nog zeggen.Velen zien de marokanen graag verdwijnen,liever vandaag dan morgen.Dat mag je níet vinden en wíllen en je mag het ook niet zeggen.Ik zie liever niemand verdwijnen en mensen zoals hij verwoorden de mening van mensen die op hem stemmen en zodoende hoor en weet je wat onder het volk leeft.Eerder kun je je afvragen of het niet stom is zo iemand simpelweg te betitelen als racist want mijns inziens is het veel ernstiger dan dat.Wanneer je toe zou laten iemand als Wilders het zwijgen op te leggen dan is het simpel voor dergelijk regime andere mensen ook het zwijgen op te leggen.Ja inderdaad,mensen met een religie.Denkt u daar maar eens over na en inderdaad of al die aandacht van tegendemonstraties wel zo verstandig is.Feit is dat in nederland kerk en staat gescheiden zijn en dat moet zo blijven als garantie voor ieders persoonlijk door hem/haar gekozen levenswijze.J

 7. Marlou hierboven; Wilders is één persoon. DE Marokkanen (met dubbele d) is een groep van meer dan 250.000 mensen in Nederland. Ik vind het knap van je dat je een mening hebt kunnen vormen over al die meer dan 250.000 Marokkanen.

  Het is natuurlijk te achterlijk voor woorden (maar begrijpelijk voor jullie soort) om deze domme vergelijking te maken. Dus al je bla bla na die die eerste zinnen slaan verder ook nergens op.

  Overigens: WIJ – DE Marokkanen zullen niet verdwijnen, ook al schreeuw jij of Wilders nog zo hard. We’re here to stay! Dus WEN er maar gewoon an…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.