Mimoun Rafroua in Breda

Mimoun RafrouaOp 14 december vindt de tweede editie van Rai NB Fever plaats. Op het prorgramma staat dit keer een grote naam: Mimoun Rafroua. Deze Marokkaanse zanger stond met het nummer Rajayie al op nummer één in de XChart van FunX. De avond wordt geopend door van DJ Bader.

Mimoun Rafroua is een Marokkaanse zanger die al 25 albums uitgebracht heeft. Hij haalt de inspiratie voor zijn liedjes uit de eeuwenoude muzikale traditie van Izrân, maar past de muziek aan hedendaagse instrumenten en ritmes aan. Zijn laatste album Ini Amin kwam afgelopen zomer uit.

Na de nummer één positie van zijn single Rajayie in de XChart van de urban radiozender FunX is Mimoun Rafroua ook in Nederland geen onbekende meer. De single is afkomstig van zijn uiterst succesvolle laatste album Ini Amin.

Sinds de jaren negentig toert Mimoun de wereld rond om zijn publiek onvergetelijke momenten te bezorgen. Zijn stem en liederen zorgen voor een bijzondere sfeer. Mimoun heeft in de afgelopen jaren niet alleen enorm veel fans gemaakt bij rifmuziekliefhebbers in zijn geboorteland Marokko maar ook in het buitenland.

Mimoun Rafroua werd geboren in Nador in Marokko. Hij trad voor het eerst op met zijn groep Imiran in 1982. Kort daarna bracht de groep hun eerste album uit. Vier jaar later verscheen zijn solo album Thadbarth Thachemrath, wat een ongekend groot succes werd. Ondertussen heeft hij een indrukwekkende discografie opgebouwd en is hij een idool geworden in de rifmuziekwereld.

DJ Bader draait uiteenlopende stijlen van rai tot r&b, chaabi, ramazight en reggaeton. DJ Bader woont in Breda en timmert inmiddels aardig aan de weg, onder andere als vaste huis-dj van de Rai NB Fever avonden in Mezz.

Het concert van Mimoun Rafroua vindt plaats op vrijdag 14 december in Mezz, Keizerstraat 101 te Breda. De aanvang is 21.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.